Najčešće se žene povezuju sa emocijama, izjavama ljubavi i komplimentima, ali velika je zabluda da muškarci ne žele da čuju nežne reči. I njima je potrebno iskazivanje ljubavi, postupci koji pokazuju da vam je stalo. Bez obzira na pol, želimo da naša voljena osoba prepozna naš značaj u njenom životima.

Evo koje reči treba da kažete muškarcu, a često na njih zaboravljamo:

1. Razumem te - Kada život donese oluje, sve nam je potrebno jesu razumevanje i podrška. Uputite mu u takvim situacijama osmeh, zagrljaj i reči: "Razumem koliko ti je sada teško. Ako želiš da razgovaramo, tu sam."

2. Budi sam koliko god ti je potrebno - Kako bi razbistrili misli, pronašli neka rešenja ili se opustili, potrebna nam je ponekad samoća. Kao što vaš partner za to treba d aima razumevanja, tako se i vi postavite. Nemojte prelaziti jedno drugom granice.

3. Pogrešila sam. Izvini - U žaru svađe možemo da povredimo jedni druge uvredljivim rečima. Zato je važno da u takvim situacijama prihvatite odgovornost i pokažete da niste imali nameru da ga povredite. Isto to treba da očekujete i vi kada vam partner kaže nešto što vas može uvrediti.

4. Učinio si to neverovatno dobro - Svako od nas voli pohvale za svoj trud, pa tako ne zaboravite da ukažete partneru koliuko je dobro nešto učinio. Ovo se odnosi ne samo na velika dostignuća, već i na svakodnevne kućne poslove.

5. Uzbuđuješ me - Pokažite da vam je partner i dalje atraktivan, da vam se dopada, uzbuđuje vas. Jasno istaknite da vam je privlačan. Osim što je ovo dobar kompliment, može probuditi romantične i strastvene varnice u spavaćoj sobi.

6. Hvala - Kada izgovorite ovu reč, to znači da primećujete i cenite sve što on radi za vas. Zahvalnost je jako važna u odnosu, pokazuje da vrednujete partnera, kao i da znate da budete zahvalni u svakom aspektu života, što vas odmah čini pozitivnijom osobom.

7. Pričaj mi o ovome - Podstaknite ga da vam priča o njegovim idejama i planovima. Slušajući ga sa interesovanjem, jasno dajete do znanja da namere shvatate ozbiljno i verujete u njega.

8. Verujem u tebe - Dajete mu vetar u leđa, smanjite njegove sumnje, podstaknite njegovu odlučnost da ostvari sve što je planirao. Vi verujete u njegove sposobnosti, a to je dovoljno važan pokretač da se ciljevi i ostvare.

Izvor: Sensa