Preboleti bivšu ljubav jeste proces koji može dugo da traje, pun je izazova i prepreka. trenutaka kada mislite da više nikada nećete biti isti, svoji. Međutim, srce se uvek da zalečiti, a mnogi shvate da je izlazak iz nekog odnosa bio najbolje rešenje. Donosimo vam priču i pismo žene koja je uspela da iz ove faze izađe srećnija i hrabrija:

Bilo je vremena kada sam želela da zaboravim na tebe. Nadala sam se danu kada ću ponovo moći da čujem tvoje ime na ulici bez osvrtanja. Sanjala sam da dođe taj dan kada neću razmišljati da ti pošaljem poruku kasno uveče kada si mi nedostajao. Jedva sam čekala dan kada sam te konačno prebolela.

Čudno je bilo i samo pomisliti da ćeš jednog dana nestati iz mojih misli. Da miris tvog parfema neće izazvati leptiriće u stomaku, da se neću osvrtati kada čujem tvoje ime. U početku je to bio jeziv osećaj, jer si ti bio sve što sam znala.

Naša veza je bila sve čemu sam se posvetila, tada nisam znala da mogu biti srećnija nakon što te napustim. Sreća je tako bizaran osećaj kada je kontroliše neko drugi. Zaboravljate šta znači imati kontrolu nad svojim osećanjima. Kako je lepo gledati se u ogledalo i znati da izgledaš dobro sa kratkom kosom, čak i ako se tebi ne sviđa, ili kako je bilo zabavno izaći subotom uveče sa prijateljima ne pravdajući se i ne žureći kući.

Onog dana kada sam raskinula sa tobom, ljudi su bili iznenađeni. Ali niko nije znao zašto sam to morao da uradim. Niko nije znao da je moja sreća nestala, a da dve godine nakon što je prošlo, ja još uvek nisam znala šta je sreća. Ne razumem zašto mi je trebalo toliko vremena, a deo mene je ljut što nisam mogla ranije da uzmem život u svoje ruke.

Pokušavala sam da te prebolim, izlazila sam na dosta sastanaka, imala dečka, ali nije bilo isto. I dalje sam te imala u srcu, nadajući se da ću možda još jednom uspeti da se zbližim sa tobom. da te promenim. Trebalo mi je sve ovo vreme da shvatim u kakvu sam toksičnu vezu slučajno upala. Tek kada sam pila kafu jednog jutra i posmatrala izlazak Sunca i buđenje novog dana, shvatila sam da više nikakva osećanja nemam kada izgovorim tvoje ime. Moje srce nije preskočilo na miris tvog parfema, a nisam ni plakala kada sam na društvenim mrežama videla d aimaš novu devojku.

Prestala sam da se nadam da ćeš se vratiti u moj život. Odlučila sam da dve godine slomljenog srca ne kontrolišu moju sreću. Počela sam da se smejem, ne zato što sam čula tvoje ime, već zato što sam naučila da mi nisi potreban da bih bila srećna. Naučila sam da sam ja, ja i da mi je ta veza sa sobom potrebna da bih uopšte imala sreće - u ljubavi, kao i na svakom polju života.

Sreća je nešto što samo vi možete kontrolisati . Niko drugi ne sme da vam govori kako da se osećate, šta da radite, sa kim da se družite. Vaše stanje uma je važnije od bilo čega drugog, a promena ne može da počne dok to ne dozvolite. Volite sebe i podsetite se da je sloboda da budete ono što jeste presudna za radost!

Izvor: Sensa