Kako zalečiti slomljeno srce? Istina je da čovek sam mora d aprođe krpoz neke boli, iskušenja, iskustva, da bi ih prevazišao, iz njih naučio lekcije i pretvorio ih u svoju moć.

Rastanci mogu biti stresni i bolni, posebno ako se rastajete od osobe koju volite. Teško vam je da odete, ali znate da je tako najbolje, da ovaj odnos nema budućnost.

Kada prođe faza patnje i dalje je moguće da mislite na tu osobu, da s eprisećate, sve poredite sa njom - čak i nova poznanstva i potencijalne partnere.

Iz ovog ciklusa se ne izlazi lako, to znaju osobe koje su kroz to prošle. Ali prođe, uvek prođe, nestane i otvori vam neka nova vrata. Međutim, ne možete videti otvorena vrata ako stalno gledate sao u zatvorena.

Ako patite za bivšom ljubavi, čuveni indijski književnik i filozof Rabindmranat Tagore daje vam jedan mudar savet:

"Ako plačeš jer je Sunce nestalo iz tvog života, tvoje suze će te sprečiti da vidiš zvezde."- Rabindranat Tagore

Tako da ukoliko dugo ostanete u prošlosti, zarobljeni ste u njoj, u starim odnosima, sa osobom koja nije više sa vama, koja vas ne zaslužuje. Ukoliko samo mislite u tome, sprečavate sebe da bvidite izvor ljubavi koji je u blizini. Odbijate priliku da vas neko voli iskrneo, i da mu tu istu ljubav uzvratite.

Ako patite sa bivšom ljubavi, obrišite suize, kažite sbei koliko ste jaki i da zaslužujete samo istinsku ljubav. Možda je već na vratima vašeg života!

Izvor: Sensa