Volite se, sjajno se slažete, seks je sjajan, ali  vidite da nešto ne funkcioniše kako treba. Ljubav nije dovoljna? Da bi veza između dvoje ljudi opstala i prevazišla sva iskušenja i prepreke, potrebno je da postoji mnogo više od ljubavi, a to su, pre svega, poštovanje i podrška. Isto tako, postoje određene stvari i ponašanja koja ugrožavaju svaku vezu. Evo koje 3 stvari je dovode u opasnost da se vrlo brzo završi:

1. Uspostavljanje potpune kontrole

Neke žene imaju potrebu da stalno kontrolišu partnera kako bi bile sigurne da će ono što mu je povereno obaviti na pravi način. Pokušaji kontrole ne mogu a da ne iritiraju, jer ukazuju na to da neko nema poverenja u nas. Sve odlazi u krajnost ako dođe do proveravanja društvenih mreža, prepiske, potrebe da se zna gde je bio u svakom trenutku… Stalna prismotra i kontrola vremenom dovode do neizbežnog kraja.

2. Poređenje sa drugima

Svaki muškarac ima samopoštovanje, pa mu je veoma neprijatno da čuje bilo kakva poređenja sa bivšim partnerima ali i sa nekim ljudima poput kolega, prijatelja… Ako ga stalno poredite sa drugima, to znači da ga ne volite takvog kakav je, da mislite da su drugi bolji... Takvo ponašanje može ozbiljno da uzdrma temelje vaše veze. Retko koji muškarac će trpeti takvo ophođenje.

3. Potreba da ga promenite

Kao i poređenje, tako i potreba da ga promenite ima svoje korene u idelima koje gajimo. Problem je što mnogi teže savršenstvu, koje ne postoji, često ga od drugih očekujemo, a ni sami ne možemo da ga dostignemo. Tako dolazi do toga da mnoge žene imaju potrebu da poprave muškarca, da ga preprave za sebe. Osim suptilnih metoda, najčešće se koriste prigovori, takozvano „zvocanje“… a muškarci to nikako ne vole. Oni žele vezu gde će se osećati lepo, gde su voljeni i privaćeni takvi kakvi jesu.

Izvor: Sensa