Ponekad je gubitak ljubavi blagoslov - važna lekcija. Svaki rastanak je težak, izazovan, ali neki rastanci su ključni za našu sreću. Postoje vrata koja treba zatvoriti da bi se otvorila neka nova, bolja. Kada razumemo ko smo i zašto smo se udaljili od neke osobe - tada možemo dobiti saznanja o nama samima koja predstavljaju blagoslov, otkriće koje vam može promeniti život.

To je trenutak kada razumete da ste se udaljili od nekoga ko nije imao isti pogled na život kao vi, od osobe koja nije poštovala vaše ciljeve. Shvatamo da, iako smo možda nekoga voleli svim svojim bićem, naša ljubav nas je povredila, a ne pomogla. Koliko god energije, truda i vremena uložili u vezu, ponekad samo treba da izađemo iz nje.

Ponekad gubitak ljubavi leči, iako smo u početku zbunjeni ili nesigurni, kasnije shvatamo da je to bila najbolja odluka za naše srce. Shvatamo da, uprkos slomljenom srcu, možemo naučiti mnoge važne lekcije i da je to ono što nam život menja, što nas čini jačim i spremnijim za ono što sledi.

Ponekad je gubitak ljubavi učenje. Nakon raskida, povlačimo se od onoga što smo bili – pojedinačno i sa bivšim partnerom – i otkrivamo ko možemo biti bez njega. Otkrivamo snagu u donošenju sopstvenih odluka. Plešemo u novom ritmu, na novu melodiju. Saznajemo da ljubav ne zavisi od određene osobe, takva ljubav živi u nama, u našim rečima i delima. Shvatamo koliko smo sjajni, puni potencijala i da i sami možemo biti veličanstveni i kreirati život iz snova.

Ponekad je gubitak ljubavi podsetnik o tome ko smo zaista, kak možemo da nastavimo napred, uprkos izazovima iz prošlosti. Sada imate priliku da počnete ispočetka sve što ste želeli. Sada znate da zaslužujete nekoga ko vas voli, ko vas čini radosnim i podrđžava vas na vašem putu.

Ponekad je gubitak ljubavi blagoslov! Uprkos prvobitnom neprijatnom osećaju da ste ostali sami, shvatićete da je ljubav prema sebi presudna. Razumećete d amorate voleti sebe kako biste mogli da volite druge. Shvatićete da se sve dešava sa razlogom i da ste baš tamo gde treba da budete.

Izvor: Sensa