Kada se povežemo sa nekom osobom, počnemo da je volimo, nadamo se da je ona naša životna sudbina, a dogodi se raskid, proces isceljenja slomljenog srca može biti dugoročan i težak. Oproštaj se smatra najboljim lekom za rasterećenje duše i ostavljanje prošlosti iza sebe. Ali postoji izreka koja kaže - niste oprostili ako niste zabpravili.

Postoje dva osnovna razloga zašto nam je teško da zaboravimo osobu koja je nas već zaboravila:

1. Iskreno verujemo da je ta osoba bila naša sudbina - Smatramo da, ukoliko je ona naša sudbina, onda će nam se sigurno uskoro vratiti.

2. Plašimo se samoće i toga da nečemo naći bolju osobu od nje. Ovo je samo zabluda koja vas sprečava da živite u ljubavi.

Za mnoge je bolno kada vide da osoba koju su voleli uspeva da krene dalje bez nje, d aje zaboravila, da živi svoj život, a vi i dalje čeznete za tom istom osobom.

Kako možemo da zaboravimo bivšeg partnera i krenemo napred?

Da biste zaboravili važno je da se setite određenih stvari. Setite se zbog čega ste se rastali, setitet se svega što u vašoj vezi nije funkcionisalo i bilo je nemoguće to ispraviti. Setite se kako ste se bezbroj puta osećali nevoljeno, loše, nervozno. Podsretite se svih lekcija koje ste naučiti u ovom odnosu. Setite se da ste jendo drugom obećali zauvek, a da je on to obećanje prekršio.

A sada se setite ko ste zaista. Ko ste bili pre ove veze, šta je to što nosite u sebi, a zaista je dragoceno. Vi ste biće čiste ljubavi, radosti i energije koja može da osvoji i razneži svet. Vi ste neko ko zaslužuje ljubav - onu ljubav zbog koje celo telo vibrira, srce se otvara, a vi letite do visina.

Podsetite sebe da imate puno razloga da volitesebe, a zatim da postoji puno razloga zbog kojih bi mnogi želeli da budu pored vas. Ali vi sada znate loša skretanja pored puta i birate samo nekoga ko će vas poštovati, voleti vas i dati vam vetar u leđa uvek.

Zaboravite njega, a setite se sebe - to je najbolji lek od kojeg će vaše srce zasijati novim sjajem!

Izvor: Sensa