Psiholozi su na osnovu godina istraživanja ljubavnih muško-ženskih odnosa utvrdili koje osobine kod muškarca izazivaju osećaj da su upoznali pravu osobu za sebe.

Evo koje 3 stvari pokazuju muškarcu da su sreli pravu ženu:

1. Emocionalnost - Prvo što muškarac doživljava jesu emocije, odnosno osećaj zaljubljenosti. Sve počinje od leptirića u stomaku, kao i jačeg kucanja srca, osećaja da smo na sedmom nebu. Kada se kod muškarca pojave ovakva osećanja, on nastavlja da gradi odnos. Ipak, pored zaljubljenosti, važne su još dva faktora pre nego što shvati da je upoznao pravuosobu za sebe.

2. Racionalnost - U polje raccionalnosti spada trenutakdonošenjaodluke. Muškarac se u odnosu pita "Šta će mi to doneti?". Ukoliko veza sa ženom donosi prijatne emocije, stabilnost, postoji prostor za razvoj i lep život ispunjen ljubavlju i poštovanjem, onda je odgovor potvrdan. Pored zaljubljenosti, muškaraca pre procene krupnih koraka u vezi uključuje i razum i razmišlja koje pluseve, a koje nedostatke veza donosi. Takođe, kada je reč o racionalnosti, muškarcu će biti važno da osoba sa kojom želi da provede život poseduje sličan stepen inteligencije, slična interesovanja i da postoje teme za razgovor, kao i prilike za međusobno usavršavanje.

3. Potrošnja energije - Čak iako su prve dve komponente ispunjene, treća može da bude presudna, a podrazumeva - Da li će mi ovaj odnos pojednostaviti ili zakomplikovati život? Ako muškarac shvati da sa ovom ženom troši previše energije na igre, manipulacije, taktike, umesto da zajedno napreduju i zajednički grade život, želeće da pronađe drugu osobu za sebe. Kada se odluči za zajednički život, brak, porodicu, muškarac će najboljeg prijatelja i saputnika videti u ženi koja sa njim stvara njihove zajedničke ambicije, snove i ciljeve. U vezi uvek treba da budu prisutni dvoje, to se podjednako odnosi na žene i muškarce.

Da zaključamo, ako muškarac ima ljubav prema ženi, ako muškarac sa njom dobija više nego što gubi, i ako veza sa njom podrazumeva zajedničko ulaganje energije u ispunjavanje snova i ciljeva, onda žena postaje prava ljubav sa kojom muškarac želi da provede život. On je razlikuje od svih drugih žena, ona je njegova srodnaduša.

Izvor: Sensa