Ponekad nam je tako teško da razumemo osećanja druge osobe, njene namere, mišljenje koje ima o nama. Zbog toga je važno da u svakom odnosu postoji iskrena i otvorena komunikacija, jer tada nećemo morati da se trudimo da "čitamo" jedno drugom misli. Ipak, nekim ljudima je teško da priznaju osećanja i optvore srce, potrebno im je vreme.

Evo koji znaci pokazuju da muškarac ima određene simpatije prema vama:

1. Poklanja vam pažnju - Pokušava stalno da bude u kontaktu sa vama, zove vas, piše vam, želi da razgovarate i da vam privuče pažnju. Želi da se osećate srećno i ispunjeno kada ste kraj njega.

2. Sve se vidi u očima - Tokom komunikacije, njegov pogled će biti potpuno fiksiran na vas: na svaki vaš pokret i udah. Kad god ga pogledate u oči, videćete misteriju, interesovanje i šarm. Upravo ovaj pogled je signal postoji simpatija.

3. Lojalan i pouzdan prijatelj - Želi da vam pruži podršku u svakom trenutku. Znate da je uvek tu za vas, kad god vam je potrebno, da vas sasluša, pomogne vam, zaštiti vas. Sa puno entuzijazma želi da se zauzme za stvari koje su vam važne.

4. Dodir - To mogu biti zagrljaji tokom pozdrava, "slučajni" dodir vaše ruke ili igranje sa kosom. Možda ovakvi postupci mogu biti samo prijateljski, ali ako osetite žmarce, razmislite kako vaš odnos sada izgleda i kako može da se razvija.

5. Česti komplimenti - želi da vam ukaže koliko imate kvaliteta ivrednosti i kroz komplimente vas stalno na to podseća. Ne odbijajte takve pohvale i lepe reči, već se zapitajte kakvi motivi se kriju iz njih. Razotkrijte da li je reč o laskanju ili su komplimenti zaista iskreni.

6. Stidljivost - Ovo nema veze sa ravnodušnim stavom, već sa povučenom prirodom. Nekim ljudima je teško da pokažu osećanja. Ali ako postoji simpatija, pa čak i zatvorena osoba to može nagovestiti pogledom, dodirom, osmehom.

7. Upoznavanje sa prijateljima - Jedan od znakova da mu se dopadate biće upoznavanje njegovog užeg kruga prijatelja. Kada želi da vas upozna sa ljudima koji su mu važni, to je znak da možda iz vašeg odnosa želi da se razvije nešto veće i značajnije.

8. Iznenađenja - Spreman je da vas iznenadi sa neobičnim i romantičnim postupcima. To može biti ili natpis ispod prozora, ili buket sa cvećem i kutijom čokolade, ili pisanje pesme, izlet u prirodu kao iznenađenje... Čini stvari koje vas raduju.

9. Pokazuje svoju najbolju stranu - Pokušava da vam predstavi najbolju verziju sebe govoreći o svojim aktivnostima, poduhvatima, uspesima. Priča o svojim vrednostima i želi da vam pokaže kakve sve kvalitete poseduje.

10. Zainteresovan je za vaš - Ako muškarca zanimaju priče o vašem životu, interesuje ga kako ste proveli dan, priče o vašim prijateljima i porodici, vaši stavovi, uživa dok vas sluša... Pokazivanje interesovanja za nečiji život zapravo je znak da nekoga želite što bolje da upoznate.

Izvor: Sensa