Psiholozi i stručnjaci za ljubavne veze ističu da je emocionalnaprivlačnost ono što podstiče muškarca da otvore srce, podeli osećanja i poveže se sa ženom na dubljem nivou. Kada postoji emocionalna privlačnost, koja je mnogo snažnija od fizičke, onda veza počinje da dobija šansu za budućnost i odnos je kvalitetniji.

Kada muškarac kaže da se više ne oseća zaljubljenim, on u suštini kaže: "Nekada sam se osećao fizički i emocionalno privučeno prema tebi, ali sada je emocionalna komponenta nestala. Zato mislim da nešto nije u redu."

Emocionalan privlačnost ne opstaje sama po sebi, već je na njoj potrebno stalno raditi, stalno iznova usavršavati odnos na emotivnom nivou, ali u tome treba da učestvuju oba partnera. Da bi kod muškarca ostala emocionalna privlačnost, neophodno je da i vi budete emocionalno otvoreni, da pokažete svoja osećanja.

Takođe, jedna od grešaka jeste da ne dozvolite partneru da ima lični prostor. Kada muškarac traži ličniprostor ili ga kreira, želite da se suočite sa njim, a to samo pogoršava situaciju. Jer ljudi instinktivno beže od onoga ko ih sustiže. I partner se u ovim situaijama oseća kao da mu ugrožavate slobodu. Svakome od nas potreban je prostor za sebe. dajte i sebi i njemu vremena da u toku dana budete malo sami, razmislite kada je to potrebno i posvetite se sami sebi.

Važno je da ne zaboravimo da se ljubav i emocionalna privlačnost stalno "podgrevaju", a ono što ih umanjuje jeste konstantna rutina. Unesite zajendo malo promena u vaš odnos, otputujte negde za vikend, upišite se zajedno na neki kurs, pronađite zajednički hobi, provodite vreme zajedno, promenite stečene obrasce u seksu, pričajte jedno drugom o svojim emocijama, izađite negde zajedno...

Ono što je važno za emocionalnu privlačnost jesu emocije ljubavi, ali i zabava i zajedničko poimanje života kao dragocene vrednosti. Kada gledate život kroz magične naočare optimizma, možete kao par ostvariti više i osvojiti nove horizonte u ljubavi. Negujte svoj odnos i svakog dana jačajte niti od srca do srca.

Izvor: Sensa