Kada smo u odnosu koji nam ne donosi radost, osećamo se usamljeno pored partnera, suočavamo se sa konfliktima i neprijatnim osećanjima - važno je da razmislimo da li ova veza uopšte zaslužuje toliko našeg truda, energije ili vremena? Da li je pored nas zaista osoba koja nas zaslužuje? Baš o tome govori i sledeća priča u kojoj će možda mnogi pronaći deo svog srca.

Ne zaslužuješ suze, razočaranja, osećaj usamljenosti! Zaslužuješ da zaspiš mirna i spokojna, svesna da si u danu iza sebe dala najbolje što si mogla, i da te čeka novi i sjajan dan. Da zaspiš pored nekoga ko te greje svojom ljubavlju - pored osobe na čije ćeš rame moći da se osloniš, pored nekoga kome veruješ.

Ne zaslužuješ da budeš pion u njegovoj igri. Ostati s njim je kao nastaviti hodati kroz beskrajni lavirint. I zaslužuješ nekoga ko će biti uz vas u teškimtrenucima. Zaslužuješ nekoga će da ti pruži ruku i uhvatite kada padaš, a ne nekoga ko ćete gurnuti nazad.

Ne zaslužuješ njegova nejasna osećanja. Ne zaslužuješ ljubav koja te zbunjuje. Zaslužuješ da čuješ "volim te"; "značiš mi"; "želimda zauvek ostanem pored tebe"... Zaslužuješ da vidiš nadu u očima svoje izabrane osobe. Ne zaslužuješ da izgovara laži dok te gleda u oči. Ne zaslužuješ njegove beskrajne laži. Zaslužuješ nekoga ko će se prema tebi ponašati ispravno.

Ne zaslužuješ da budeš njegov rezervni plan. Zaslužuješ da budeš prioritet. Ne zaslužuješ nekoga ko sve sa vama stalno odlaže. Nekoga kome vi niste opcija. Zaslužuješ muškarca koji te neće napustiti kada stvari postanu teške. Zaslužuješ ljubav koja je uvek tu.

Ne zaslužuješ da budeš neko koga će on zvati samo kada mu trebate. Ne zaslužuješ da budeš njegova opcija za vikend ili odmor. Zaslužuješ da budeš njegov svaki dan. Zaslužuješ nekoga ko će biti tvoj dom. Nekoga ko će uživati u svakom trenutku sa vama.

Ne zaslužuješ da te uzimaju zdravo za gotovo. Zaslužuješ ljubav osobe koja te ceni. Zaslužuješ muškarca koji će se brinuti o tebi i biti spreman da rizikuje. Ne zaslužuješ nekoga ko će da te ostavi, nekoga pored koga se i kada ste zajedno osećaš usamljeno.

Zaslužuješ da budeš istinski srećna!

Izvor: Sena