Jednom su upitali jednog poznatog psihologa - da li veruje u idealnu vezu, i da li postoje srodne duše koje mogu da imaju idealnu zajednicu? On im je odgovorio na sledeći način:

"Verujem da negde na ovom svetu postoji violina koja mi je predodređena. Čim je nađem, uzimam je u ruke – odmah će prostrujati zanosna muzika i svi moji prijatelji i poznanici će sa divljenjem gledati i diviti se kakav sam ja virtuoz i kako nam je to dobro. Ali do sada se ništa od toga nije dogodilo. Sviram violinu jednu po jednu, a da ne pomišljam da odvojim vreme za učenje. Ne. To mi ne treba! Učenje vaga, solfeđa, pozicioniranja ruku i svega ostalog nisu za mene te svakodnevne stvari. Samo treba da upoznam Tu violinu, da se ta muzika odmah rodi!.."

Slušaoci nisu ni odmah razumeli. Videlo se kako lica prvo svetle od radosti, a onda im sine da u odgovoru psihologa postoji sarkazam. Mnogi ljudi očekuju da ćse se srodna duša iznenada pojaviti i promeniti im život, ali ljubav je umeće, odnosi zahtevaju trud i posvećenost. Kada samo očekujemo da nam neki partner donese određene promene u život, lutamo kroz nepoznato. Sa druge strane, ako radite na sebi, na svojim osobinama, sposobnostima, menjate se zbog sebe, stalno se razvijate na ličnom nivou, ovo će ubrzati susret sa srodnom dušom.

Možda su neke ljubavi bile prave, ali nismo bili dovoljno zreli ni svesni sebe da bismo ih usvojili. Zato je važno da radite na sebi svakodnevno, prvenstveno zbog sebe, a onda će to doneti i plodove i na ljubavnom, i na poslovnom planu, i u životu uopšte.

Izvor: Sensa