Zimska kratkodnevica 2022. godine predstavlja najkraći damn u ogidni i zvalničan početak zime. Bađš na taj dan možete sebe podsetiti koliko je važno da resetujete misli, odmorite telo, da se povežete sa sobom.

Saznajte koje 4 stvari danas možete uraditi za sreću i napredak dok traje zimska kratkodnevica:

1. Moć tišine - Danas vam je potrebna tišina i smaoća kako biste se povezalis a sobom. Svakog dana smo u susretu sa bezbroj informacija, poruka i reči koje prolaze kroz naš um. Zato je zimska kratkodnevica novi početak , podsetnik da um može da bude prazan, miran i rasterećen, bar na nekoliko minuta. Iskoristite 21. decembar kao priliku da se isključite sa svih uređaja i date sebi malo vremena. Provedite vreme beležeći svoje emocije, misli, želje...

2. Otpustite ono što vam ne služi - Jednom sam čuo da neko opisuje držanje prošlih priča kao nošenje starih kofera na ramenima. U različitim fazama našeg života, neka uverenja su neophodna za naš razvoj. Međutim, dođe vreme kada vam više ne služe, opterećuju vas i poželite da ih otpustite i ostavite. Držati se starih obrazaca koji sabotiraju vaš uspeh nema smisla. U danima koji su pred nama, odvojite vreme da fizički očistite staro (tj. rasčistite svoj dom i očistite svoju elektroniku) i oslobodite energiju koja vam takođe ne služi. Zapišite sve što čuvate, kako materijalno, tako i emotivno i mentalno, a što vas ne podržava. Odlučite da se ovoga oslobađate i da rasterećeni ulazite u novu fazu života.

3. Provedite danas vreme na Suncu - Iako je napolju hladno, mogući su zraci Sunca koji vam mogu zagrejati um, srce i telo. Izađite danas napolje, posmatrajte Sunce i nebo, uživajte na otvorenom. Neka hladni vetrovi odnosu sve brige i strahove, a topli zraci Sunca približe nečemu što je lepše i bolje.

4. Pokažite svoju svetlost - Zimska kratkodnevica nas podseća da imamo talente, veštinei sposobnosti sa kojima možemo pomoći i sebi, i drugima. Učinite dobra dela, pšroširite svetlost. Možete započeti tako što ćete prijateljima poslati poruke pune ljubavi. Recite "Tu sam za tebe", "Sjajan si", "Cenim naše prijateljstvo," itd. Ovaj jednostavan čin može pretvoriti loš dan u nešto slatko. Slobodno uputite iskrene komplimente bilo kome u svom životu danas. Takođe, pružite pomoć ljudima kojima je to potrebno, njihova zahvalnost je blagoslov.

5. Svesna šetnja - Pažljivo hodanje može biti način da probudimo svoja čula dok primećujemo prizore, mirise i zvukove u našem okruženju. Evo nekoliko znakova koji će učiniti vašu sledeću šetnju pažljivijom i dati vam dozvolu da budete u potpunosti prisutni u svom životu:

  • Izađite napolje i obratite pažnju na osećaje svojih stopala dok dodiruju tlo. Budite svesni kako hodate i primetite kako se vaše telo oseća. Da li osećate vazduh na svojoj koži? Sunce na licu? Obratite pažnju na svoje disanje.
  • Šta vidite dok hodate? Zaista obratite pažnju na boje, oblike i teksture. Prošetajte ulicom kojom inače ne idete i otkrijte nešto novo o svom gradu.
  • Šta čujete dok ste u ovoj šetnji? Ptice pevaju? Automobili koji prolaze? Deca se igraju?
  • Šta možete da osetite? Nešto slatko? Zemljani miris? Parfem od osobe koja prolazi pored vas? Hrana iz obližnjeg restorana?

Svesna šetnja vas podstiče da se opustite, uklonite stres i blokade i osvestite lepotu života u sadašnjem trenutku.

Izvor: Sensa