Ukoliko mislite da vam život ne donosi dovoljno sreće, nezadovoljni ste i imate osećaj da ste zaglavljeni u rutini iz koje je nemoguće izaći - onda je ovo priča za vas!

Jedna od glavnih blokada za srećan život jeste strah od promena - plašimo se da napravimo korak dalje kako se ne bismo suočili sa nepoznatim. Plašimo se da sve ostavimo u prošlosti ipočnemo da živimo u sadašnjem trenutku. Spremni smo da žrtvujemo sopstvenu sreću zarad osećaja poznatog i sigurnog. Stojimo u mestu, iako treba da idemo napred. Jedina stavr koju treba da uradite ako ste nezadovoljni jeste promena, da je prihvatite, pokrenete i posvetite joj se u celosti - samo to može preokrenuti sudbinu i doneti sreću!

Ako ti život ne donosi sreću, nemoj da stojiš mirno, nisi drvo. Ti si čovek koji bira kakav će život imati - sve je u vašim rukama.

Ako vas posao uznemirava, dajte otkaz. Ako vas iscrpljuje mentalno, fizički ili emocionalno, ili ako osećate da imate malo mogućnosti da rastete i naučite nešto novo, dajte otkaz i potražite posao koji će vas usrećiti. Još uvek imate vremena, a sreća je mnogo važnija od sedenja na mestu gde se osećate loše samo da biste imali novca za račune.

Ako vam ne prija društvo vašh pozannika, isključite ih iz svog života.Da li mislite da oni loše utiču na vas, igraju se vašim osećanjima i crpe energiju? Kada to primetite, vreme je da se distancirate, bez oklevanja. Ne plašite se toga i osvestite da su vam potrebni samo ljudi koji donose pozitivnu energiju, radost i daju vam ljubav i poštovanje. Nastavite da se razvijate kao ličnosti okružujući se ljudima sličnih vibracija.

Ako niste zadovoljni svojom ljubavnom vezom, možda je vreme da izađete iz odnosa koji vas više ne ispunjava. Ljubavni odnos je ono što vas podstiče da rastete, čini da iznutra osećate prijatnu toplinu, motiviše vas da postanete najbolja verzija sebe. Ako vam partner donosi bol i toksičnu energiju, onda je vreme da se oprostite od njega.

Ako vam se ne sviđa grad ili anselje u kojem živite, promenite ga. Poznato je da je teško promeniti okruženje, da su selidbe stresne i iscrpljujuće, ali ne možete zbog toga sedeti u mesti i očajavati. Ako ne želite da se selite u drugi grad samo zato što se plašite nepoznatog, razmislite ponovo i rizikujte. Najbolje stvari u našim životima se dešavaju izvan naše zone udobnosti. Rizikujte i počnite život od nule. Zapamtite - pravi dom je tamo gde ste srećni, a ne tamo gde ste navikli.

I na kraju, ako vam se ne sviđaju vaši pogledi na život, promenite ih. Najvažniji korak ka pozitivnoj promeni jeste da promenite sebe i svoje stavove. Ne pokušavajte da menjate druge jer tako ništa nećete postići. Možete promeniti samo sebe i način na koji vidite svet. Život može postati vrlo jednostavan, lep i lagodan, ali samo ako vi to želite!

Izvor: Sensa