Neki znakovi su apsolutno sigurni u sebe i sebe smatraju najboljim i neprevaziđenim, ali tu su, s druge strane, I oni koji su stalno nezadovoljni sobom. Šta god da urade, misle da je moglo bolje, uvek kritikuju sebe,a takvo razmišljanje im stvara dosta problema u životu.

Blizanci

Blizanci iskreno žele da uspeju, pa čak i da nadmaše druge, ali su zbog svoje neodlučnosti sistematski u nedoumici. Dvostruka priroda Blizanaca sve vreme ih vuče u različitim pravcima: u početku su sigurni u svoj izbor, a nakon pet minuta zažale. Spolja deluju kao pozitivan i nasmejan znak, ali na unutrašnjem planu, Blizanci se stalno nečega stide, ali to pokušavaju da ne pokažu drugima.

Rak

Rakovi imaju jedan cilj - da udovolje bliskim i voljenim ljudima na svaki mogući način, jer se plaše da budu odbačeni. U stvarnosti, drugi vole i cene Rakove, ali se oni uvek pitaju da li to zaista zaslužuju. Rakovi mogu biti najatraktivniji i najprijatniji ljudi u svakom društvu, ali zaziru od iskrenih komplimenata upućenih njima i ne osećaju se dostojnim lepih reči.

Devica

Device se često drže odbrambenog stava, čak i bez razloga, jer im se stalno čini da ih svi napadaju ili će ih napasti. Imaju veoma destruktivan kompleks inferiornosti i često se osećaju kao izopštene iz društva, jer misled a ne uspevaju uvek da se uklope. Žele ogroman uspeh, ali ga u njegovom postizanju sprečavaju nesigurnosti i perfekcionizam.

Vaga

Vage su veoma slatke osobe sa kojima je prijatno razgovarati, ali gotovo nikada ne govore o sebi. Činjenica je da se Vage osećaju previše nesigurno i da se plaše da će biti pogrešno shvaćene ili ismejane. Nemaju mnogo visoko mišljenje o sebi, pa se trude da budu ljubazni, nekad i preterano, u pokušaju da svima udovolje. I, naravno, pažljivo sakrivaju sve svoje slabosti i unutrašnje strahove.

Izvor: Sensa