Da li ste se nekada zapitali šta biste sve u životu bili, da se niste plašili? Ako vam to pitanje prolazi kroz glavu, ovo je tekst za vas. Korak po korak, zahvaljujući ovim savetima uspećete da idete ka svojim ciljevima i da prevladavate svoju životnu anksioznost.

Uprkos svim našim dobrim namerama, većina ljudi živi svoj život na autopilotu (periodično ili stalno), ne doživljavajući u potpunosti sebe ili svet oko sebe. Raditi stvari kao što su joga, vežbe i meditacija su od pomoći, ali ipak je teško ostati koncentrisan kada se suočite sa izazovima i zahtevima našeg brzog života.

Potrebno je da odvojite trenutak i razmislite u mirnoj atmosferi bez smetnji, o tome šta su vaše želje i snovi i šta vas koči da ih ostvarite. Pomoću saveta koje ćemo navesti, moći ćete postepeno da se odvažite na preduzimanje radnji, koje će vas voditi ka ostvarenju vaših ciljeva.

5 načina da pobedite strah i ostvarite svoje snove:

1. Osvestite svoje prepreke i blokade.

Postoji li nešto u vašem životu sa čim morate da se suočite, ali ste izbegavali (na primer, razgovor sa šefom, raskid ili rad na romantičnj vezi, gubljenje kilograma)? Ponekad nas strah može oslabiti do te mere da zaglavimo u poricanju i pravdamo se. Ako primetite da nalazite stalne izgovore i opravdanja za ostvarivanje svojih ideja, morate pre svega da osvestite šta vas to koči.

2. Dajte svom strahu oblik.

Zapitajte se čega se najviše plašite. Koji faktori doprinose vašem strahu, šta ga pokreće i šta mu daje moć nad vama? Razmotrite načine na koje su vaši strahovi ometali vašu sreću i uspeh.

3. Vizuelizujte svoj životni san.

Da nije tuđih sudova i očekivanja, šta biste sada radili sa svojim životom? Napravite spisak onoliko stvari koliko vam padne na pamet, velikih ili malih, koje biste uradili da se ne plašite.

4. Krenite postepeno u akciju.

Kada jednom postanete svesni toga šta želite, možete početi da se suočavate sa oblastima svog života koje nisu u skladu sa vašom istinom. Iz te tačke, stvorite sebi nekoliko malih, razumnih ciljeva svake nedelje, kako biste se pokrenuli u pravcu kojim želite da idete.

5. Proslavite sve svoje uspehe, koje ostvarite na ovom putu i nastavite dalje!

Ostanite posvećeni procesu samootkrivanja i budite otvoreni za istraživanje svojih strasti i snova na zdrave, poštene načine. Jednom kada počnete da doživljavate strah kao priliku, a ne kao smetnju, sami ćete sebi stvoriti manje ograničenja, a Univerzum će vas usput voditi i podržavati!

Zapamtite, prelazi mogu biti izazovni, ali ovo je vaš život! Koliko znamo, to je to što imamo i sa čim raspolažemo. Život je jedan i trudite se da ga proživite u skladu sa svojom prirodom, kako ne biste jednog dana žalili za sve ono što niste probali da ostvarite.

Izvor: Sensa