Raskid ljubavne veze predstavlja izazov, teret, donosi bol - posebno ako nismo preboleli osobu koju volimo, ako je još u našem srcu. U periodu kada pokušavamo da je prebolimo,prisećamo se uspomena, vraćamo se nazad, verujemo da je to mesto koje nam pripada. Postoje odnosi kojim se stalno vraćamo, vraćamo se ljudima koje smo voleli, čak iako su nas oni izdali, povredili ili ranili. A onda ponovo proživljavamo istu bol i razočaranje, osećamo se odbačeno, izdano i povređeno.

Ukoliko ne možete da prestanete da razmišljate o bivšoj ljubavi, pročitajte sledeće reči koje vam mogu pomoći:

1. Zašto odlažete svoj lični napredak? Život je niz novih poznanstava koja vas uče. Možda bi se pojavila neka nova poznanstva, neka osoba koja vas poštuje, ceni, podržava, ali ona ne može da vam se približi. Vi je sprečavate u tome. Pokušavate da zapalite staru iskru u vezi u kojoj se ne može probuditi istinska vatra ljubavi. U svakom trenutku života je važno da osvestite - vi zaslužujete iskrenu i pravu ljubav.

2. Ako niste uspeli u trećem pokušaju, neće uspeti ni u četvrtom. Zašto biste želeli da se vratite nekome ko vas je povredio stotine puta u prošlosti? Ovo je samodestruktivno i važno je da osvestite da pored vas treba da bude osoba koja vas iskreno voli, poštuje i podržava. Prestanite da verujete da će se četvrti, peti ili deseti put nešto promeniti. Ponavljanje toksičnih veza samo može dodatno da naruši mentalno i emocionalno stanje.

3. Emocionalno iscrpljuju - Držati u umu konstantno otvorena vrata staroj vezi uopšte nije zdravo. Ne možemo putovati kroz vreme jer prošlost mora ostati u prošlosti. Ostavite to tamo i idite napred. Biće vam teško da ostavite osobu sa kojom vam je bilo prijatno, ali to morate učiniti kako biste se oslobodili dodatne patnje.

4. Ako imate ovu osobu u mislima, pokazujete svoju nespremnost da krenete dalje - Ako stalno držite vrata svog života otvorenim za ovu osobu, vi pokazujete svoju neodlučnost i nespremnost da krenete dalje. Ljudi oko vas to vide, osećaju, na taj način možete od sebe odbiti novu ljubav. Pokušajte da izbacujete ovaj odnos iz misli, ostavite ga u prošlosti, gde mu je i mesto. Fokusirajte se na sadašnji trenutak, a ne na ono što nemate, već na ono što imate i što vam pomaže da postanete bolja verzija sebe.

5. Shvatite da vam ne treba toksična osoba, niti toksična veza - Očistite svoj um i srce, jer nova ljubav vas uvek čeka na horizontu. Iskoristite šansu, prekinite sve veze sa bivšom toksičnom osobom. Opuštajte se, radite na sebi, razvijajte se, i tako se čistite od emotivnog "nereda". Pustite neka vaše srce ponovo treperi u ritmu ljubavi.

Izvor: Sensa