Još u detinjstvu, čitajući bajke, javlja se mašta o pravoj ljubavi koja traje zauvek. Tu romansiranu sliku mnogi čuvaju u svom srcu i umu i u odraslom dobu, nadajući se da će sresti osobu koja ih voli, podržava, razume, poštuje i želi da ih drži za ruku pred celim svetom. Mnoge moderne i savremene žene i dalje maštaju o ovakvom partneru, neke su ga pronašle, a neke se suočavaju sa izazovima, od kojih je jedan "stashing".

"Stashing", odnosno skrivanje, je novi moderni termin u romantičnim vezama koji ukazuje da uprkos što ste već duže sa partnerom i vaša veza se razvija, on vas i dalje nije potpuno uključio u svoj život, nije vas upoznao sa prijateljima, porodicom, ne želi sa vama javni kontakt preko društvenih mreža itd.

Osoba koja skriva odnos uglavnom će razgovor na ovu temu ignorisati, a može se i udaljiti kada predložite da vaša veza bude javna, da se više uključite u žviote jedno drugog. Stručnjaci za odnose smatraju da postoji puno različitih razloga zašto bi se partner mogao ovako ponašati. To može biti jer ima loše odnose sa porodicom, ili jer nije ozbiljan u vezi sa vama, ne vidi sa vama budućnost. Takođe, postoji rizik da osoba možda ima i drugi odnos, da nije bio iskren ili da postoje određeni strahovi.

Iako razlozi mogu biti brojni i različiti, stručnjaci za odnose smatraju da postoji samo jedna stvar koju u ovakvoj situaciji treba da uradite - otvorena komunikacija. Otvoreno pitajte partnera zašto niste deo njegovog užeg kruga, zašto vas još uvek nije upoznao prijateljima, porodicom, da li postoje određene tajne.

U zdravom odnosu bi trebalo da postoji zdrava komunikacija između partnera. Ukoliko su razlozi opravdani, trudite se da razumete drugu stranu, razgovarajte o tome. Ali, ako primetite da nešto nije u redu, dobijete ponižavajuć ili loš odgovor, partner vam ne uliva poverenje, važno je da razmislite da li vredi i dalje ulagati energiju u ovakav odnos.

Izvor: Sensa