Cveće se često povezuje sa simbolom ljubavi, latice ruže nas podsećaju na romantiku, buket lala na nežnost, suncokreti na vedrinu u odnosu, ali postoji cveće koje svojim mirisom i izgledom može biti afrodizijak.

Najčešćese crvena ruža simbolizuje strast, ali ona nije jedina koja može podstači romantičnu i erotsku energije. Saznajte koji cvetovi su savršeni afrodizijaci i mogu biti dobar izbor za poklon na Dan zaljubljenih:

Crvena ruža - Nema iznenađenja. Crvena ruža je oduvek bila simbol strasne ljubavi, pa nije ni čudo što je i afrodizijak. Ne samo zbog opojnog mirisa, da li ste znali da ružino ulje može pomoći ženama koje imaju problema sa libidom? Sledeći put kada je vaša partnerka pod stresom, masirajte je ružinim uljem. Potrudićete se da se ona opusti nakon dugog i napornog dana, a ujedno ćete joj pokazati nežnost, ljubav i pažnju.

Lavanda - Svojim izuzetno jakim mirisom, lavanda je pogodna za različite probleme, a koristi se i u kozmetičke i medicinske svrhe. Lavanda je najpopularniji miris među muškarcima koji povećava erotsku želju. Ima opuštajuće i umirujuće dejstvo, čime pomaže u oslobađanju od stresa i povećanju seksualnog uzbuđenja. Osim toga, to je izuzetno lep cvet koji nas odmah privlači snažnom ljubičastom bojom.

Jasmin - Kao i crvene ruže, jasmin takođe ima ogromnu žensku energiju. Pomaže u prevazilaženju anksioznosti i napetosti i unosi toplinu i snagu u vašu vezu. Ulje jasmina je jedan od najboljih afrodizijaka, kojim ćete obezbediti bolju seksualnu snagu, libido, a istovremeno obezbeđuje i povećanu erotsku želju i kod muškaraca i kod žena.

Suncokret - Ko ne voli prelepa polja puna žutih suncokreta koji se okreću ka Suncu? Osim što je prelep, suncoket je i cvet koji zrači pozitivnom energijom. Njegovo seme sadrži puno antioksidanata, ima antiinflamatorna svojstva, a takođe je i afrodizijak. Povećava nivo dopamina, a magnezijum smanjuje stres i nervozu. Osim toga, imaju visok nivo vitamina E.

Orhideja - Volimo da svoje prozorske daske ukrašavamo orhidejama, ali da li ste znali da neke vrste čak proizvode i semenke vanile, koje spadaju među najpoznatije afrodizijake na svetu? I orhideje i vanila proizvode seksualnu želju i seksualno zadovoljstvo koje drugo cveće nema. Osim toga, egzotične orhideje su pored ruža svakako jedno od najpopularnijih cveća koje se poklanja na Dan zaljubljenih.

Izvor: Sensa