Žena koja ceni i poštuje sebe nikada neće sniziti svoje standarde ili prekoračiti svoje granice u vezi samo zato što je muškarac privlači.

Iznenađujući broj žena je sklon tome. Ignorišu svoje vrednosti, tolerišu nepoštovanje, krše dogovore koje imaju sa sobom i zanemaruju crvene zastavice jer ih privlači osoba. Uprkos činjenici da iznutra osećaju da ovaj čovek nije pravi za njih, one očajnički žele da ga pridobiju.

Možda je fizički privlačan, ima dobar položaj u društvu, uspešnu karijeru ili dobar prihod. Ali ništa od ovoga nije izgovor da žena može da toleriše nešto što nije u skladu sa njenim vrednostima. A žena koja shvati koliko vredi neće zanemariti ili umanjiti svoju vrednost. Bez obzira koliko je osoba privlačna na prvi pogled.

Žena koja sebe ceni tražiće isto od svakog muškarca. Ona će zahtevati od svakog muškarca da dokaže da je vredan njenog vremena, pažnje i ljubavi. Bez izuzetaka i „popusta“ za ljude koji imaju određene adute.

Ostajući verna sebi, žena će odbiti sve muškarce sa kojima nije istinski kompatibilna, muškarce koji žele da je iskoriste i gube vreme. Ceneći i poštujući sebe, ona će stvarati odnose sa ljudima koji će je takođe ceniti i poštovati.

Izvor: Sensa.metropolitan.si