Iako mnogi od nas smatraju da je ono što prvo privlači fizički izgled, zatim slede inteligencija, šarm i harizma, iskustvo popularnog ruskog psihologa Mihaila Labkovskog govore nešto suprotno. On smatra da su najveće zavodnice žene koje poštuju sebe.

Čini se da ne postoji jedinstvena formula koja će pomoći potencijalnom partneru da se zaljubi u vas - ljubav je slobodna, često slepa i neplanirana, dešava se iznenada. Mihail Labkovski, psiholog i autor bestselera "Želim i hoću" otkriva da ni najspektakularnija, najseksipilnija, najlepša i šarmantna devojka neće moći da privuče i zadrži pažnju muškarca koji joj se dopada ako ne radi na jednoj svojoj osobini. Tajna ženske privlačnosti, prema Labkovskom, leži u samopoštovanju i ljubavi prema sebi.

"Neke devojke, a ima ih čak i među mojom publikom, čvrsto veruju da da bi se muškarac zaljubio, morate da nosite štikle i suknje 24/7, i, naravno, svetliju šminku. Ne pada im na pamet da muškarce koji poštuju sebe privlači nešto sasvim drugo. Naime, žene koje poštuju sebe." - istakao je psiholog.

Stručnjak je siguran da oni koji ne poštuju i ne vole sebe imaju teškoće u stvaranju odnosa sa drugima. Fizička privlačnost je površna, ali za trajnu ljubavnu vezu koja je kvalitetna potrebno je poštovanje, kako između partnera, tako i poštovanje samog sebe.

"Da biste postali žena za kojom će pravi muškarci okrenuti glavu, morate naučiti da se divite sebi, a zatim čekate divljenje drugih. Čak ni tako: ako zaista volite sebe, neće vam biti važno da li vas drugi vole ili ne", zaključuje Mihail Labkovski.

Izvor: Sensa