Ako neko ne nazove, ne pošalje poruku ili ne pokaže interesovanje, to znači da on nije prava osoba za vas. Ponekad je bolje da se ne upuštate u beskrajne igre uma, beskrajno se nadate i tragate za onim "a šta ako", već prihvatiti stvari kakve jesu. Umesto da ostanete zarobljeni u svojim mislima i preispitujete se "zašto", važno je da krenete u proces oslobađanja.

1. Ne budite sumnju u sebe

Kako tumačite nečiju nezainteresovanost? Da li se javlja sumnja u sebe, krivice i beskrajnih scenarija "šta ako"? Ali razmislite o ovome: kada neko ne pokazuje interesovanje ili se trudi da ostane u kontaktu, možda je vreme da ostavimo "detektivske šešire" i prihvatimo stvarnost koja se ogleda u njihovom ponašanju.

2. Lako je izaći iz vrtloga preteranog razmišljanja

Naš um je neverovatna mašina koja očarava i ponekad voli da nas uvuče u vrtlog preteranog razmišljanja. Jednostavnost, međutim, može biti ključ za otključavanje našeg mentalnog zatvora. Kada se suočimo sa nečijom očiglednom nezainteresovanošću, neophodno je staviti znak za zaustavljanje i odupreti se porivu za preteranom analizom.

3. To nije odraz vaše vrednosti - zapamtite svoju vrednost

Iako je istina da nezainteresovanost drugih može biti frustrirajuća spoznaja, ne zaboravite na najvažniji aspekt ovog putovanja: vi, divni čitaoče, ste biće od velike vrednosti. Ne dozvolite da postupci drugih ljudi (ili njihov nedostatak) određuju vašu ličnu vrednost. Udružimo se za ruke i krenimo napred sa samopouzdanjem, znajući da svako od nas ima svoje jedinstvene kvalitete, snage i sposobnosti, čak i ako ih niko drugi ne prepoznaje.

4. Razvezivanje emocionalnih čvorova - kada je vreme da se pustite

Konačno, lekcija koju smo svi čekali je priznanje da je vreme da se prepustimo. Kada su emocionalni čvorovi vezani oko naših umova, neophodno je naučiti suptilnu umetnost njihovog odvezivanja i puštanja da otpadnu. Prihvatanje nečije nezainteresovanosti može biti prvi korak ka oslobađanju od ovih zapetljanih niti, stvarajući prostor za nove veze i iskustva.

Na kraju krajeva, život je prekratak da bismo čekali kraj telefona ili se zadržavali na porukama bez odgovora, zar ne? Zaslužujemo bolje stvari...

(Sensa)

BONUS VIDEO:

RAZVOD JE SMRT BEZ UMIRANJA: Danijela Dimitrovska iskreno o razvodu, životu i predrasudama lepih žena Kurir