Svi smo rođeni sa darom kreativnosti. Ono što radimo sa svojom kreativnošću – zaista, da li uopšte opažamo sopstvenu kreativnu sposobnost ili ne – je druga stvar. Naša kreativnost se može iskoristiti za uspeh u poslu, za stvaranje umetnosti i pisanje lepih romana ili za izgradnju boljih odnosa. Nema ograničenja u tome kako možemo da koristimo naše kreativne moći, posebno u našim odnosima.
Ne moramo da se mučimo beskrajno ili da sedimo skrštenih ruku dok gledamo kako se naš brak ili veze pogoršavaju! Ne, mi imamo moć da naše odnose učinimo sjajnim.

Evo kako da iskoristite sopstvenu kreativnost da probudite svoju vezu sa partnerom:

1. Zamislite kako je ponovo se osećati živim
Sjajna veza je ona u kojoj se oba partnera osećaju veoma živo kada su zajedno. Kako bi to moglo da izgleda?

  • Zvuk glasa naše voljene osobe i pogled na njihovo lice ispunjava nas radošću.
  • Čudimo se našoj sreći da pronađemo jedno drugo i budemo zajedno, čak i kada smo zajedno decenijama.
  • Oduševljavamo se u dobrim vremenima i cenimo našu ljubav i podršku u teškim vremenima.
  • Postoji osećaj blagostanja koji se preliva i na druge — našu širu porodicu, decu i prijatelje.

Ako želimo da se vratimo na mesto gde je sjajna veza kao što je ova još uvek moguća, postoji način da iskoristimo naše kreativne moći da ovo postane stvarnost, počevši od danas.

2. Tražite povratne informacije i budite otvoreni za odgovore
Možemo da počnemo da stvaramo sjajne odnose tako što ćemo zamoliti voljenu osobu da bude iskrena sa nama o svom stanovištu – u čemu partner misli da je problem. Na primer, postoji li neki aspekt tehnologije poput mobilnog telefona ili televizije koji razvodnjava zajedničko vreme? Da li nastavljamo da završavamo njihove rečenice ili se borimo da preuzmemo kontrolu nad razgovorom?
Šta god da je, kada uhvatimo sebe da se bavimo ovim distancirajućim ponašanjem, možemo to da zabeležimo na neki način, kao što je zapisivanje u svesku. Može biti iznenađujuće koliko se često ovaj obrazac pojavljuje i izaziva razdor. Obratite pažnju na načine na koje ovo ponašanje utiče na naše živote - ne samo u našim romantičnim odnosima, već i na poslu i drugim ličnim odnosima.

3. Napravite pozitivne promene
Kada u potpunosti prepoznamo obrasce koji kreiraju distancu između nas, možemo da pokušamo da promenimo ili izbrišemo ove obrasce. Možemo da iskoristimo svoju kreativnost da smislimo načine da zamenimo destruktivne obrasce ponašanjem koje je mnogo pažljivije.
Kada nismo srećni u našoj vezi, to može biti zato što nismo istražili načine da iskoristimo svoju kreativnost da bismo je poboljšali.

Zapamtite: mi stvaramo sve na šta fokusiramo našu pažnju. Možemo da stvorimo odnose koji ispunjavaju i daju život, ili možemo da stvorimo zabunu, izgovore i kopije onoga što smo oduvek znali. Izbor je naš.

Niko ne namerava da osmisli osrednji život ili osrednju vezu. Odnosi se pogoršavaju jer prestajemo da obraćamo pažnju i prestajemo da budemo kreativni.

(Sensa)

BONUS VIDEO: