Olakšanje, zbunjenost, slomljeno srce, tuga... To su različite, ali i normalne reakcije nakon raskida. Iako su se stvari možda završile prijateljski, na zdrav i krajnje korektan način, o vezi i bivšem partneru ćete sigurno razmišljati danima, pa čak i mesecima.
Evo nekoliko saveta kojih bi trebalo da se pridržavate u prvom mesecu nakon raskida da biste ga uspešno prebrodili.

1. Recite NE baladama i tužnim pesmama
Ne, Selin Dion, Adel i slični jadikovci nisu pevačice koje želite da slušate posle raskida. Tužna ili romantična muzika samo će pogoršati stvari, a možete slušati muziku koja ne tera suze na oči ili podkaste sa edukativnim sadržajem.

2. Izbegavajte da govorite negativno o svom bivšem partneru
Ako vi i vaš bivši imate istu grupu prijatelja, i ako ste dugo zajedno, verujemo da je to upravo tako, negativne priče će na kraju doći do njega. Ako želite da sredite svoje misli i prebolite sve što se dogodilo, razgovarajte sa prijateljima od poverenja. Oni će vas saslušati, ponuditi utešne reči i pomoći vam da nastavite dalje.

3. Ne gledajte zajedničke fotografije
Ovo je siguran način da pobudite osećanja i da poželite svog bivšeg nazad. Ako vam je cilj da se potpuno odvojite od te osobe, onda uklonite sve podsetnike na njih da biste mogli slobodno da nastavite dalje. Stvorite nove uspomene! Snimanje novih fotografija kako biste zamenili stare jedan je od načina da se ublaži bol zbog raskida.

4. Ne gledajte stare poruke
Korak koji sledi gorenavedeni savet je da ne pregledate stare poruke i prepisku. Dugoročno gledano, bićete mnogo srećniji ako ne dozvolite da vas ove poruke iskušavaju. U stvari, izbrišite ih!

5. Ne treba izbegavati druženje i prijatelje
U redu je uzeti vreme za sebe, ali pokušajte da ne izbegavate prijatelje. Isplanirajte zajednički dan za kupovinu, idite u bioskop, provedite dan u spa centru ili pozovite prijatelje u svoju kuću. Ako izbegavate ljude, osećaćete se usamljenijei biće mnogo teže prebroditi to.

6. Pokušajte da minimizirate vreme provedeno na društvenim mrežama
Gledanje gluposti na TikToku neće pomoći. Pokušajte čak i da uradite detoksikaciju na društvenim mrežama. Na vama je da li ćete nastaviti da pratite svog bivšeg na društvenim mrežama, ali samo znajte da je bolno videti ih kako rade stvari bez vas, a rastužiće vas kada vidite njihovog novog partnera.

7. Ne žurite u drugu vezu
Znate onu, posle nekoliko dana nova simpatija!? Nakon što raskinete, nemojte odmah ulaziti u drugu vezu. Dajte sebi vremena da se emocionalno i fizički izlečite. Odvojite malo vremena za sebe, uživajte u prijateljima i potražite lekcije koje ćete naučiti iz raskida, prenosi she.hr.

(Sensa)

BONUS VIDEO: