Ljubav je za mnoge nedokučiva tajna, izvor života za kojim mnogi čeznu, ali ponekad se može pretvoriti i u najveću bol, ostaviti negativne tragove na srcu i gorak ukus razočaranja. Naša čitateljka je nedavno prošla kjroz jedan težak raskid, iznenadan, nikako očekivan, a u jednom trenutku život joj se potpuno preokrenuo. Od velikih planova za budućnost, dogodilo se jedno ništa i ostala je praznina. Kako preboleti težak raskid kada i dalje volite, kako ponovo biti srećan kada vas iznenada izda i napusti osoba kojoj ste toliko verovali? Njen recept kako preboleti raskid može pomoći mnogim devojkama.

"Bili smo dugo zajedno, planirali smo zajedničku budućnost, maštali, radili zajedno na ostvarenju ciljeva, usvojili psa i nikada, ali baš nikada se nismo svađali. Nakon vikend putovanja naa kojem smo pričali o kupovini automobila i stana, razmenjivali nežnosti, fotografisali se i pravili planove, sve se odjendom promenilo. Kada smo se vratili, narednog dana se nije javljao, a u utorak je došao da mi kaže kako mu više nije dovoljno stalo, kako se ne raduje što me vidi i kako želi da prekinemo svaku komunikaciju. Kod njega je sve što smo gradili nestalo preko noći, a najbolnije je što veće objašenjenje nisam dobila. Kako kaže, nije svestan šta je odjendom ugasilo osećanja" - govori Ana.

Kada vas život ovako negativno iznenadi i sve o čemu ste sanjali odjednom prestaje da postoji, mnogi ljudi se povlače u sebe, provode dane u očajavanju, razmišljanju o onome što su imali i pate zbog neispunjenih snova. Osećaj da vas neko sa kim ste juče gradili ljubav danas odjednom ne voli može da bude izuzetno bolan. Kako kaže, Ana je nakon selidbe i svih promena koje je u par dana morala da napravi nakon raskida, stalno tražila krivicu u sebi, razmišljajući o svakom svom koraku, postupku rečima, a onda je rekla da je DOSTA. Napravila je svoj mali plan koji će pomoći da što pre odbaci tugu, a privuče sreću.

"Prvo sam napravila spisak dobrih stvari koje me očekuju nakon raskida i plan aktivnosti koji će mi pomoći da ispunim vreme. Moj plan je bio da se više posvetim sebi, počnem da treniram, upišem kurs koji će mi pomoći da napredujem na poslu, organizujem bolje svoj dom... I sve sam ovo uradila, ali sam prvo otišla sa najboljom prijateljuicom na zaslužen odmor. Danima pre odmora pričala sam sa prijateljima o raskidu, razgovarala sa članovima porodice, plakala sam i nisam potiskivala osećanja. To mi je pomoglo da se oslobodim dela tereta, a onda smo na putovanju imali dogovor da o njemu i raskidu nećemo uopšte razgovarati, već želim samo da uživam" - govori Ana.

"Srce mi se slomilo u 100 delova, ali sam postala jača. Kada sam se vratila sa putovanja, trebalo je da se ponovo suočim sa nedostatakom. Posvetila sam se svim aktivnostima sa svog spiska, bez izuzetka. Počela sam ponovo da se viđam sa prijateljima koje sam zbog veze zapostavila, a najvažnije je što sam svakog dana radila stavri koje su poboljšale moje samopouzdanje. Svaki dan sam na papiru koji sam zakačila na vrata frižidera zapisivala po jednu ili iše stavri zbog kojih sam ponosna na sebe. Možda moj mali recept nekome pomogne, meni je svakako olakšao ovaj put do novog života. za koji se nadam da donosi i novu, vredniju ljubav."

Kada god vas neko povredi ili razočara, ne zaboravite koliko je važno da volite i poštujete sebe. U redu je da preuzmete odgovornost za svoje postupke, ali nikada nemojte samo u sebi tražiti krivicu, već volite i poštujte svoje biće. onako kakvo jeste. Cenite svoju prirodu i menjajte se samo na bolje, živeći baš onako kako želite. Zapamtite, zaslužujete samo pravu ljubav, punu poštovanja i iskrenih osećanja. Ne gubite veru u ljubav, jer srodna duša možda već sada kuca na vrata vašeg života.

Izvor: Sensa