Izgradnja autentičnog i zdravog partnerskog odnosa ključna je za većinu nas. I razumljivo je: ljubavna veza i odnosi su nam važni jer su ljudi po prirodi društvena bića, koja imaju potrebu da vole i da budu voljeni. To je ključ ispunjenog i srećnog života i postoje pravila zdrave emotivne veze. Ali, većinu vremena smo skloni da u pokušaju da pronađemo ispunjavajuću i autentičnu vezu, prolazimo kroz mnoga iskušenja koja su preteška. Prihvatamo mnoge stvari koje nisu primerene, prevladavamo probleme i beskrajno opraštamo čoveku koga volimo. Evo 5 stvari koje vam pokazuju da niste u autentičnoj vezi, a on nije muškarac sa kojim ćete pronaći sreću i zadovoljstvo.

Nije mu stvarno žao kada te povredi

 Možda kaže da mu je žao što vas je uznemirio, ali da li zaista oseća to što kaže? Imate li osjećaj da vas moli da mu oprostite, a to su samo reči? Kad se čovek stvarno kaje zbog nečega što je učinio, mora da pokaže da mu je žao. Mora da promeni svoje ponašanje i bori se da transformiše vaš odnos. Ako nastavi da vas povređuje, sve reči koje izgovori su prazne i ništa ne znače.

Površna komunikacija

 Jedna od najvažnijih karakteristika zdravog odnosa je otvorena i iskrena komunikacija. Ako primetite da su vaši razgovori površni ili ih on potpuno izbegava, to bi mogao da bude znak da nešto nije u redu. U zdravoj vezi, partneri treba da se osećaju prijatno dok dele misli, osećanja i želje bez straha od osude. Ako osećate da ste ljuti kada pokušate sa njim da razgovarate ili mu kažete šta vas muči, jasan je znak da niste u vezi kakvu želite.

Imate osećaj da on nije prisutan

 Osećate li se kao da hodate po ljuskama jajeta dok ste u njegovoj blizini? Da li stalno pazite da ga ne uznemirite i da li se bojite šta će on da misli i kako će da reaguje? Ovo je jasan znak da on nije predan i uključen partner. 

Burni konflikti i svađe u kojima on mora da pobedi

 Kad imate žestoku svađu, on ne može da zadržati hladnokrvnost. Još gore od toga, on vas krivi za sve što se događa. Ne dopušta vam da sa njim ozbiljno razgovarate i ne odustaje dok ne dokaže da je u pravu. On je uvek u pravu i nikada nije problem u njemu. Ovakav stav jasan je znak da on nije zreo muškarac i da nećete imati pravu povezanost i emocionalnu podršku u napetim trenucima.

Nedostatak međusobnog poštovanja

Poštovanje je bitan stub veze. Ako primetite da postoji nedostatak međusobnog poštovanja ili da osećate da se prema vama postupa neprikladno, to je znak za uzbunu. Svaki  partner mora da se osećati cenjenim i poštovanim u zdravom odnosu.

Možda će vam biti zanimljivo da pročitate i 6 znakova da ste pronašli svoju srodnu dušu.

BONUS VIDEO:

OVO SU TRI RAZLOGA ZBOG KOJIH PUCAJU BRAKOVI U SRBIJI: Mladi su narcisoidni, ne žele da se potčine ni partneru, NI DETETU Kurir TV

 Sensa/M.D.