Da biste ostarili srećan i zdrav partnerski odnos, najvažnija je komunikacija u vezi. Ni žena ni muškarac od partnera ne bi trebalo da očekuju da im čita misli, već je važno da otvoeno kažemo kako se osećamo, šta želimo i očekujemo, šta je ono što nam ne odgovara. Veza se gradi kroz miran i zdrav razgovor, partneri se upoznaju bolj i bivaju svesni svojih i njegovih potreba i emocija.

A postoje 4 magične reči za vezu koje često zaboravimo da izgovorimo:

1. Nas dvoje

Partnerstvo u kojem oba partnera rade kao tim može prebroditi sve oluje. Probleme rešavaju zajednički jer ih vide kao zajedničke - čak i ako se tiču samo jednog. Ako partner ima problema na poslu, svakako će on morati sam da ih reši, ali savet, mogućnost da ga saslušate i podržite, već je izuzetno vredna pomoć. Kada oizgovorite MI, pokazujete da ste zajednica, dvoje čija srca kucaju istim ritmom.

2. Hvala

Zahvalnost je ključna za srećan život, pa tako i za radosne ljubavne odnose. Reč hvala pokazuje da ste zahvalni osobi za ono što radi za vas. Zahvalnost šalje dobre vibracije i pruža prostor za unapređenje odnosa.

3. Osećam se ...

Razmišljanje o sebi i pričanje o sebi nije egoistično, to je osnova za uspešan razgovor. Samo ako znate da kažete šta osećate, šta vas ljuti ili raduje, vaš partner će takođe moći da vas razume i oseća bliskost. Dakle: slušajte sebe, zabeležite svoja osećanja i podelite ih sa partnerom. Recite mu kada ste tužni, a posebno kada ga volite.

4. Izvini

Svako od nas često pravi greške, ali kada pogrešite, izvinjenje je znak snažnog karaktera. Kada preuzimate odgovornost za svoje postupke, smanjujete rizik da se svađate, pokazujete da ste zreli i spremni da promenite neke negativne stvari zarad poboljšanja veze.

BONUS VIDEO:

Dušan Blagojević - Kako da nađete ljubav MONDO/Uroš Arsić