Anksioznost je problem savremenog doba i pogađa nas sve pomalo. Ukoliko se osećate opterećeno ili uznemireno, ponekad je potrebno samo da promenite položaj tela – pa da vam i mentalno i fizički bude bolje. Promena našeg držanja ili čak položaja naše glave može da promeni naše moždane talase i da nam pomogne da ublažimo stres i napetost.

Kada osećate napetost, pokušajte da ustanete, istegnite se ili jednostavno nagnite glavu u drugom pravcu. Ti mali pokreti mogu da napraviti veliku razliku i da nam pomognu da se osećate smirenije i da imate više kontrole nad sobom i svojim emocijama.

"Ovo je jedan trik koji će vas oduvati i oduševiti, ali pomoći vam da se za 5 sekundi oslobodite anksioznosti. Ukoliko ste pod stresom, osećate anksioznost ili napetost, imate negativne emocije, samo uradite ovo: zabacite blago glavu unazad, nagnite oči malo unazad, a zatim i glavu, i istog trena ćete osetiti olakšanje, smirenost. Ovo funkcioniše zato što vam menja moždane talase, a praktikuje se u meditaciji hiljadama godina. I to vam je veoma koristan trik, uvek pri ruci kada vam zatreba", savet je Dejvida Filipsa, TED govornika.

Isprobajte ovaj trik, jedino što možete da izgubite jeste napetost.

BONUS VIDEO:

Dušan Blagojević - Zašto je 21. vek - vek usamljenosti MONDO/Uroš Arsić