KARL JUNG - ZAŠTO ĆE SE NEKO ZALJUBITI BAŠ U VAS, A NE U NEKOG DRUGOG: Postoji skriveni kod za privlačenje partnera!

Karl Gustav Jung otkriva zašto se bađš zaljubljujemo u određenu osobu - postoji skriveni unutrašnji kod po kojem biramo partnere!

Shutterstock

Često kada se zaljubljujemo ne možemo da objasnimo svoj izbor, to ne znači da za to ne postoji objašnjenje, već da treba da kopamo dublje. Svaki muškarac i svaka žena imaju unutrašnju suprotnost, rekao je švajcarski psihijatar Karl Gustav Jung. Odnosno, muškarac ima ženski deo, a žena muški deo - to je taj skriveni kod po kojem nesvesno tražimo svog partnera. Evo njegovog preciznog citata: 

"Svaki muškarac u sebi nosi večnu sliku žene, ne sliku ove ili one određene žene, već određenu žensku sliku. Ova slika je otisak ili "arhetip" iskustva svih ženskih predaka, spremište, da tako kažem, svih utisaka koje su žene ikada stekle."

Ženski deo u muškarcu karl Gustav Jung nazvao je "anima", a muški u ženi - "animus". Iz ovoga sledi da u ljudskoj duši postoji ona "druga polovina" koju svi ljudi toliko žele pronaći u spoljnom svetu. A to takođe znači da svaka osoba u svojoj duši nosi sliku onog partnera sa kojim će biti srećna i kojeg će voleti.

Zbog toga se ljubav sa drugom osobom dešava iznenada, a ona ne može objasniti razlog svog izbora. Napokon, slika u našoj duši je nejasna i prkosi bilo kojoj logici, analizi ili objašnjenju. A ljubav se dogodila zato što se spoljna žena poklopila sa nekim delom slike njegove unutrašnje žene. I tu leži glavni nerešivi problem: nijedna spoljna žena nikada neće u potpunosti odgovarati ovoj unutrašnjoj slici, već to samo mogu biti neke osobine i karakterne crte koje nas asociraju na ženu sa unutrašnje slike.

Iako postoje te sličnosti, ostatak te osobe može biti potpuno neprihvatljiv za muškarca i to je jedan od osnovnih razloga zašto kažemo da se zaljubljujemo u pogrešne osobe. To je razlog stalnih svađa i sukoba između ljubavnika i uzaludnih pokušaja promene partnera. Svaka osoba nesvesno želi da svog partnera promeni zbog one nejasne slike idealnog partnera koju nosi u svojoj duši. Ali niko nikada nije uspeo u ovome. Međutim, pokušaji ne prestaju, a svaki novi donosi dodatno razočaranje. 

Koji je izlaz iz ove situacije?

Pronašli su ga pre hiljadama godina indijski mističari. Ukratko, zvuči ovako: okrenite se ka unutra da biste upoznali svoju unutrašnju ženu ili unutrašnjeg muškarca. Prepoznavanje vaše unutrašnjesuprotnosti pružiće vam potpuni mir i zadovoljstvo.

Ukoliko upoznate svoju žensku ili mušku stranu, onda lako možete utvrditi koji od spoljnih partnera će vam najviše odgovarati. Zavirite dublje u svoju dušu i poslušajte šta vam govori unutrašnji glas

Izvor: Sensa