Postoje dva pravila u ljubavnom životu koja zaista funkcionišu, a mogu ih primenjivati i muškarci i žene koji žele da poboljšaju svoj emotivni status. Kada se udaljimo od ova dva pravila, trošimo vreme i nerve na pogrešne ljude, doživljavamo razočaranja i suočavamo se sa izazovima.

Prvo pravilo - odnosi treba da budu laki

Svaki odnos treba da se razvija sa lakoćom - od prvog minuta. To je osoba koja odmah pokazuje interesovnje za vas, kao i vi za nju. Neko ko vas neće držati u neizvesnosti, već će vam odmah odgovoriti na poruku. Osoba sa kojim možete otvoreno da komunicirate, bez obmana i pretvaranja. Jednostavno i lako je dobro! Kada zajedno plešete u istom ritmu, sve je lakše. U ovakvim odnosima, čak iako se pojave izazovi, sa lakoćom se rešavaju.

Ovo pravilo podrazumeva da ne pristajete na komplikovane odnose sa osobama koje se pretvaraju, manipulišu, koriste vas,  od vas očekuju sve, a ne daju zauzvrat ništa. Svaki težak i komplikovan odnos samo krade vaše vreme i energiju. Ne pristajte na ništa manje od onoga što zaslužujete, a to je laka, lepa, jednotavna i čarobna ljubav. 

Drugo pravilo - veza treba da bude zabavna

Kada veza prestane da donosi radost, a počne da budi u vama nervozu, tugu i netrpeljivost - sasecite odmah problem u korenu. Ne navikavajte se na svađe, rasprave, igranje igrivca, prekore, optužbe... Ovo nije ljubav, već otrovna atmosfera u kojoj vaša duša pati. Normalno je da se u svakom odnosu ponekad pojave izazovi, ali kada veza počne više da vam donosi negativnih emocija nego radosti i sreće - vreme je da napustite taj odnos i nastavite dalje.

Kada usvojite ova pravila, mnogo ćete lakše pronaći pravog partnera za sebe, jer da biste znali šta želite, morate biti uvereni šta je ono što nikako ne želite. 

Izvor: Sensa