Mnogi od nas znaju da tumače samobraćajne znakove, putokaze i znakove upozorenja i obaveštenja - ali šta je sa onim manje vidljivim, a vrlo važnim znakovima na koje često ne obraćamo pažnju, piše Lovesensa.

Sve što se događa oko nas predstavlja sistem određenih znakovaa i simbola. Nešto je vidljivo našem oku, a nešto je skriveno i traži bolju fokusiranost.

Kada imate problem koji vam izgleda kao nerešiv, važno je usmeriti pažnju na razne znakove. Svaki znak nosi određenu poruku, a ta poruka može biti od velikog značaja za našu trenutnu situaciju.

Na primer, u autobusu čujete razgovor između vama nepoznatih putnika i iznenada čujete odgovor na svoje unutrašnjepitanje. Ili na radiju počinje emisija o temi o kojoj ste upravo razmišljali.

Takođe, ako vam se nešto negativno dogodi nakon razgovora sa osobom u koju nemate poverenja - moguće je da ona nema baš dobre namere prema vama.

Rimljani su imali običaj da ukoliko se ujutru spotaknu o prag kuće, onda ceo dan ne izlaze iz svog doma. To je za njih bio važan znak da postoji rizik da nešto krene po zlu, da im telo tog dana otkazuje poslušnost i da neće imati snagu i mudrost da se izbore sa problemima.

Ponekad, kako biste razumeli šta treba da uradite, jednostavno treba da se fokusirate na rešenje problema, a odogovori će doći u pravom trenutku preko različitih znakova.

Vrlo je važno da se ne fokusirajte na negativno - ako celokupnu situaciju posmatrate loše, postoji rizik da će ishod zaista biti negativan. Ako imate pozitivan i optimističan stav, verujte da će sve biti u savršenom redu.

Sve se zasniva na vašoj pažnji, na načinu kako posmatrate svet i da li obraćate pažnju na sitnice koje vam mogu saopštiti nešto vrlo važno i usmeriti vas na prave izbore.

Loši znaci ne postoje, postoje samo znakovi upozorenja. Dobri znaci govore da smo spremni da rešimo problem.

Aktivirajte svoju podsvest, obratite pažnju na sve što se vidite, pročitate, čujete ili osetite - svuda su zapisani važni signali koje nam kosmos šalje.

Kada počnete da ih primećujete i tumačite, moć dobrih odluka, izbora i ishoda biće samo u vašim rukama.

Život je dobra knjiga koju treba čitati otvorenog srca i u dobrom raspoloženju - tek tada ćete je pročitati i razumeti na pravi način...

Izvor: Lovesensa