Sa mnogim ljudima stvaramo energetske veze, čak i sa onima koji su toksični i sa kojima ne želimo više da budemo u odnosu. Moguće je da izađemo iz nekog odnosa, da raskinemo ljubavnu vezu ili prijateljstvo, ali energetske veze i dalje ostaju.

One se mogu manifestovati u vidu iznenadne nervoze, napetosti, vraćanje na neke negativne emocije, loše navike, ponavljanje pogrešnih postupka, stvaranje istoih negativnih situacija - boravak u prošlosti zbog kojeg ne možete da nastavite dalje. Ukoliko vam se često ovo događa , moguće je da ste sa osobom iz prošlosti i dalje energetski poveznai i da vam ta energija predstavlja teret.

Katarin Alan, autorka knjige "Vibracije sa druge strane" obkjašanjava da postoji način da prekinete energetske veze sa drugim ljudima, mestima i situacoijama:

Prvi korak je da stvorite udobnu distancu između sebe i osobe sa kojom ste energetski povezani. Pogurajte je malo unazad u svom umu tako što ćete vizualizovati sebe i tu osobu, a onda i razdaljinu između vas. Zatvorite oči i zamislite sebe sa jedne strane fudbalskog terena i drugu osobu sa druge strane. Ili, vizualizujte između vas most ili reku koja vas deli.

Kada ste postavili u umu energetsku granicu, sada posmatrajte boje oko osobe sa kpojom želite da prekinete energetsku vezu. Umesto crne, sive i boja koje vas asociraju na negativnost, zamislite svetle i pozitivne nijanse. Kažite ovoj osobi u svojim mislima kako joj opraštate za sve, ali da je sada vreme da nastavite dalje sami.

Zatim vizualizujte kanap ili vrpcu koja vas povezuje. Posmatrajte ovu vezu, a onda u mislima presecite ovaj kanap. Zamislite kako vas presecanje ove energetske veze (kanapa) oslobađa oboje od toksičnog odnosa i kako ste oboje sada rasterećeniji, spremniji za nove i bolje stvari u životu.

Nakon ove vizualizacije se opustite i odmorite, radite stvari koje vam prijaju. Ostanite u olakšanju i lakoći koju sada osećate. Ova vežba će vas podsetiti da možete da se odvojite od prošlosti i toksičnih ljudi, da je sve to iza vas i da ste sada slobodni da živite život kakav želite.

Potrebno je mnogo mentalne snage i samodiscipline da prestanete da razmišljate o nekoj osobi, ali ova vežba vremenom može pomoći da osetite olakšanje.

Izvor: Sensa