Mnogi ga žele i traže, ali ga nemaju, a bez njega nema bezbrižnog sna, spokoja niti sreće. Mir nije nešto što se nalazi već se kreira, smatra Elena Srzentić Frleta, magistar socioloških nauka transformacioni coach i autor programa za žene Lady life coach. Kako da budemo u miru sa samim sobom bavila se u avgustovskom broju magazina Sensa i otkrila nam na koji način možemo da vizuelizujemo sopstveni mir:

"Zamislite da ste lift i da ljudi ulaze u vaš život kao u taj lift. Jedna osoba vas može oduševiti i pritisnuti u vama dugme koje vas podiže na vrh nebodera. A onda stigne osoba koja vas je uvredila ili razočarala i vi se spuštate, padate, vaša energija ide u podrum. Ne dajte da te dugmiće pritiskaju drugi kako im padne na pamet. Kada im ne dozvolite da utiču na kretanje vaše životne energije tada uspostavljate balans, bez obzira na druge."

"Sad zamislite sebe kao prostranu kamenu kuću, ispunjenu divnim stvarima, prijatnom muzikom, lepim mirisima, udobnim jastucima, punu divnih knjiga. U njoj je izobilje svega – zdravlja, sreće, smeha, dragih ljudi. Uđite u tu kuću i primetite kako nije jednostavno da je poremetite na bilo koj način. Ona je stabilna, kakve god oluje bile spolja. Prenesite sad taj osećaj u svoj centar i zapamtite ga."

"Mir je centar u nama koji bi često trebalo posećivati. Do njega se stiže disanjem, meditacijom, tihovanjem, ili jednostavno smejanjem, igrom, plesom, knjigom, boravkom u prirodi, sedenjem u polju dece i srećnih ljudi. Kreirajte za sebe takvo polje!"

Izvor: Sensa