Ona zrači entuzijazmom i pozitivnom energijom. Veruje da je za miran život potreban, pre svega i više od svega, miran um.

Barb Šmit učila je od Dipaka Čopre, Tič Nat Hana i drugih spiritualnih učitelja a danas vodi udruženje "Miran um, miran život" koje kroz članove svoje Fejsbuk zajednice dopire i do 10 miliona ljudi.

Jednominutna meditacija...

Samo se uvek setite da je odradite kada započnete dan. Meditirajte pre nego što uradite bilo šta drugo, na pet do 30 minuta, izaberite sami. Verujte i znajte da ćete biti više prisutni i svesni, spremni za sve što taj dan ima da vam pruži".

Za meditaciju odaberite mirno mesto u kući.

Sedite na stolicu, jastuk ili pod, tako da vam glava, vrat i kičma budu u jednoj ravni, ali da leđa možete da oslonite na nešto.

Zatvorite oči.

Duboko udahnite i izdahnite nekoliko puta. Sada usredsredite um na nešto - po svom izboru - neka to bude jedan stih, ili molitva, ili deo svetog teksta ili vaša mantra.

Ostanite zatvorenih očiju i polako vraćajte svoj um na ono što ste odabrali. Ponavljajte stih ili mantru. Činite to tiho i polako.

Ne dozvolite da vas bilo šta ometa.

Ako osetite da vam pažnja skreće na nešto drugo, prosto je ponovo skrenite na ono što ste odabrali. Ako vam naiđu neke misli, prosto ih pustite da dođu i odu, ne bavite se njima.

Izađite iz meditacije polako.

Pokušajte da je završite nekom ličnom molitvom ili s nekoliko reči zahvalnosti ili, eventualno, osmislite svoj glavni cilj za taj dan.

Napustite svoje mesto meditacije polako i tiho ponavljajući svoju mantru dok ulazite u spoljašnji svet. Osećajte poverenje u sebi - znajte da, šta god da se desi tokom dana, uvek možete da se vratite sebi i svojoj svesnosti.