3 TEHNIKE ZA PREVAZILAŽENJE ANKSIZONOSTI- PONOVITE OVO NEKOLIKO PUTA: Videćete kako se puls stabilizuje a panika prolazi

Kada se desi napad panike ili jednsotavno prevelika uznemirenost usled koje ne možemo da se kontrolišemo, evo nekoliko tehnika koje možete primeniti

Shutterstock

Mnogo toga može da nas uznemiri- prevelikis stres na poslu, kašnjenje, konflikt s drugim ljudima, neko traumatično iskustvo, situacija u kojoj od nas zavise mnogi ljudi, a nismo uspeli da uradimo što je bilo potrebno... Sve to može izazvati uznemirenost i napad panike, ali nije uvek neohodno da postoji konkretni okidač. Možemo samo sedeti kod kuće i ležati u krevetu i doživeti napad panike usled razmišljanja o nečemu što nas plaši do te mere da izgubimo kontrolu nad sobom, svojim ponašanjem i emocijama.

Postoji mnogo tehnika koje nam mogu pomoći u trencuima uznemirenosti. Jedna od njih je poseban način brojanja ili čak sabiranja. 

Predlažemo još 3 delotvorne tehnike koje vam mogu pomoći da se opustite:

Tehnika 1

Duboko udahnite, a zatim stisnite pesnice šake. Dok polako izdišete na usta, popuštajte stisak. Ponovite nekoliko puta dok vam disanje ne postane ujednačeno.

Još dve tenike potražite u videu ispod. Njih možete praktikovati ne samo kada imate napad panike već kad god ste napeti i pod stresom. Opustiće vas  i doneti olakšanje vašem nervnom sistemu.

This browser does not support the video element.

Tehnike za prevazilaženje anskioznosti  tiktok/anxiety_fitness

Izvor: Sensa