Ritual čišćenja kroz kupke i kupanje u kadi može vam pomoći da obnovite energiju ali i da očistite svoju auru. Mesta na kojima se krećete i ljudi sa kojima imate kontakta, nose sa sobom svoje energije koje, hteli vi to ili ne, utiču na vas. Zahvaljujući velikoj moći čišćenja koju ima voda, uz dodatke pojedinih sastojaka, možete da se očistite od negativne energije i niskih vibracija koje narušavaju energetski omotač. Ritualno kupanje zaštitiće vas duhovno i povezati telo sa duhom, čisteći vas od fizičke i duhovne "prljavštine". Ritual kupanja za oslobađanje pozitivne energije možete da radite i u kadi i pod tušem.

Uzemljenje obara kortizol i smiruje bolove i upale: Dipak Čopra savetuje kako da se povežete sa Zemljom

Kupka sa morskom solju

Ritual kupanja u slanoj vodi je jedan od najpoznatijih načina čišćenja. So i voda su odlični za oslobađanje od nečistoća i bolju cirkulaciju tela. Takođe, oslobađaju telo od teških metala i toksina. Potrudite se da odvojite sat vremena u toku kojih vas niko neće uznemiravati. Napunite kadu toplom vodom i uzbacite 5-6 supenih kašika morske soli a po želji možete da ubacite i neko umirujuće eterično ulje. Mirišljave sveće u kupatilu dodatno će da ulepšaju atmosferu i podstaknu opuštanje. Ukoliko imate uslova i mogućnosti, kupanje u moru imaće iste efekte zbog velike snage mora i morske vode da očisti auru i povrati energiju.

Biljna kupka

Ukoliko ubacite biljke u kupku, ne samo da ćete imati koristi u spiritualnom smislu nego će ove biljke blagotvorno delovati i na vašu kožu. Sušena žalfija, kamilica, noćurak, nana i matičnjak umiriće iritiranu kožu i pružiti vam neophodne vitamine, dok njihov miris deluje umirijuće na nervni sistem.

Ritual za odbijanje toksičnog okruženja: vežba sa papirom za privlačenje dobrih i pozitivnih ljudi

Kupka sa sodom bikarbonom

U poslednje vreme sve više se priča o korisnom dejstvu sode bikarbone. Slično kao i morska voda, i soda bikarbona može pomoći u čišćenju aure dok će vašu kožu učiniti mekom i čistom. Uz nekoliko kašičica razblaženih u vodi imaćete kupku koja će da vas opusti i povrati snagu.

Disanje tokom kupanja

Duboko disanje možete da primenjujete i tokom tuširanja ili sedenja u kupki. Voda je poznata po tome da odnosi brige i rasterećuje. Slobodno upotrebite neku od tehnika disanja i uživajte u relaksirajućem ritualu kupanja.

Izvor: Lovesensa