Psihološkinja Alison Kristi preporučuje četiri mindfulness vežbe, koje bi trebalo da postanu deo vaše svakodnevne rutine. Naime, majndfulnes vam, između ostalog, može pomoći da više cenite svoj život, a poželjno je da ove četiri vežbe budu deo vaše svakodnevice:

Posmatrajte – Ukoliko osetite izuzetno neprijatnu emociju ili fiziološku senzaciju, pre svega je potrebno da se umirite i dišete duboko. Osmotrite svoje telo od vrha glave do prstiju na nogama i procenite gde je neprijatnost najizraženija, gde počinje, a gde završava.

Naučite da živite mindfulness: 15 lakih vežbi za srećan život u sadašnjem trenutku

Dišite – Fokusirajte pažnju na deo tela gde osećate neprijatnost i nastavite da dišete duboko. Dubokim disanjem umirićete neprijatnost.

Napraviteprostora – Bacite sve nepotrebne stvari u stanu koje skupljaju prašinu, zatrpavaju vas i ne služe ničemu. Potrudite se da raščistite životni prostor, kako biste stvorili dovoljno mesta za novu energiju i emocije.

Dopustite – Pustite da emocije ovladaju vašom prostorijom. Ne morate da ih volite ili želite, samo dozvolite da postoje. Zahvaljujući ovoj vežbi, prihvatićete svoja osećanja i prestaćete da se borite protiv njih.

Izvor: Lovesensa