Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

4 RITUALA ZA ISPUNJENJE ŽELJA TOKOM ZIMSKE KRATKODNEVICE: Evo šta DANAS treba da uradite

Evo koje 4 stvari sutra mogu pomoći da se ispune želje - Iskoristite magiju zimske kratkodnevice!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Tokom nekoliko solsticijskih dana Sunce stoji na najnižoj tački i prikuplja snagu kako bi pokrenulo novi ciklus života. Zajedno sa Suncem, čitava priroda miruje, čeka, prikuplja snagu. Za vreme zimskog solsticija i mi bismo trebali prihvatiti taj prirodni ritam, odmoriti se, smiriti i razmišljati...

Prepustimo se tami

U svom ličnom razvoju u doba zimske kratkodnevice važno je da prihvatimo privremenu dominaciju tame sa svom njenom složenom simbolikom. Povežimo se sa svojim unutrašnjim svetom. Tama je naše privremeno utočište u kojem se obnavljamo. Tek u tišini možemo čuti jasnije svoj unutrašnji glas. Sprijateljimo se s tišinom i prihvatimo svaki osećaj koji ispliva na površinu naše svesnosti. Zapitajmo se barem nekoliko trenutaka svakog dana: Šta osećam? Kojim delom tela osećam? Ovo je period prihvatanja i puštanja.

Pročitajte još:

Ritual od 15 minuta koji donosi lepšu budućnost: Evo kako da lakše ostvarite željeno

TAMJAN ČINI ČUDA ZA ZDRAVLJE! Leči disajne infekcije, smanjuje upale u organizmu: Evo kako da koristite ovu lekovitu smolu za dušu i telo

ŠTA ZNAČI AKO STE ROĐENI 1, 2, 3 ILI 4 DANA U MESECU: Ovi ljudi su rođeni pobednici - ledenog izgleda, ali nežnog srca

Dobro je vežbati jogičkuvežbu – mauna je vežba šutnje. Pokušajte nakon burnog radnog dana provesti kod kuće jedan sat u tišini i ćutanju. Objasnite svojim ukućanima da je ta praksa važna za postizanje unutrašnje ravnoteže. U smirenosti svog unutrašnjeg sveta možemo se odmoriti i preispitati se. Meditacija i kontemplacija odlične su tehnike za povezivanje sa unutrašnjim svetom.

Nove želje

Kad se zaustavimo i slušamo, jasnije ćemo prepoznati svoje želje. To je simbolično period u kojem negujemo semenke svojih budućih postignuća, hranimo u sebi ideju, želju, ljubav, sve ono što želimo videti u svom životu kako cveta i raste. U tom procesu možemo ponovo otkriti sebe, podsetiti se na to ko smo i šta želimo. Imamo priliku osnažiti svoje unutrašnje svetlo. U jogičkoj tradiciji svako od nas u samom srcu nosi iskru božanske svetlosti koju pozdravljamo u sebi, ali je prepoznajemo i pozdravljamo i u srcima drugih.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani!

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj