Mlad Mesec u znaku Bika 19. maja 2023. donosi uzemljujuće vibracije koje možemo da iskoristimo za stvaranje osećaja sigurnosti i reda u našim životima, a upravo će nam svima to dobro doći nakon haotičnih i transformativnih energija pomračenja. Ovaj ritual će vam pomoći da iskoristite deo ove energije uzemljenja, a možete ga raditi sve do 28. maja. Fokusira se na zahvalnost i unosi umirujuće energije u vašu dušu i okolinu.

1. Započnite čišćenjem svoje aure i prostora uz pomoć alata za čišćenje po izboru. Uvek prvo počnite sa svojom aurom, a zatim pređite na svoj prostor. Postavite jasne namere i tiho se usredredite na njih dok čistite.

2. Upalite sveću i stavite nekoliko kapi odabranog eteričnog ulja u vodu. Nežno ga promešajte prstom. Zatim stavite cvet po izboru u činiju.

3. Stavite ruke oko činije sa vodom i duboko dišite. Razmislite o tri stvari na kojima ste sada zahvalni. Dopustite sebi da zaista osetite emociju za svaku od njih.

4. Sada razmislite o svemu što vas muči ili o onome što uzrokuje tenzije i neprijatnosti. (Ako imate više stvari, pokušajte da odaberete samo jednu za početak!) Budite u miru sa svim emocijama koje vam se javljaju u ovoj situaciji. Ne morate da budete zahvalni za tu situaciju koja se odvijala, ali možete da budete zahvalni za stvari vezane za tu situaciju ili stvari koje su se dogodile zbog nje.

Primer: "Zahvalan sam na svom izazovnom šefu jer mi pomaže da rastem i naučim vrednost zauzimanja za sebe." Ili "Zahvalna sam na vremenu koje sam provela sa (bivšim partnerom) jer me je naučio šta mi je stvarno potrebno za zdrav ljubavni odnos."

5. Primetite koje su vam se misli i osećanja sada pojavili. Primetite da li su se pojavila ikakva rešenja ili novi načini gledanja na stvari. Primetite i osetite da sve stvari u našem životu imaju lepotu sve dok smo za nju otvoreni.

6. Sa ovim osećanjem na umu, poslednji put uhvatite svoju činijicu sa vodom. Zaista osetite sve za šta ste zahvalni. Ponovite tiho u sebi deset puta - "Hvala". (Ne zaboravite da zahvalnost usmerite i ka sebi.)

7. Zatim se udobno smestite i započnite svoju vođenu meditaciju Prepuštanje miru.
Zamislite da ste lift i da ljudi ulaze u vaš život kao u taj lift. Jedna osoba vas može oduševiti i pritisnuti u vama dugme koje vas podiže na vrh nebodera. A onda stigne osoba koja vas je uvredila ili razočarala i vi se spuštate, padate, vaša energija ide u podrum. Ne dajte da te tastere pritiskaju drugi kako im padne na pamet. Kada im ne dopustite da utiču na kretanje vaše životne energije, uspostavljate ravnotežu, bez obzira na druge.
Sad zamislite sebe kao prostranu kamenu kuću ispunjenu divnim predmetima, prijatnom muzikom, lepim mirisima, jastucima, punu zanimljivih knjiga. U njoj je izobilje svega: zdravlja, sreće, smeha, dragih ljudi. Uđite u tu kuću i primetite kako nije jednostavno poremetiti je na bilo koji način.
Ona je stabilna, kakve god napolju bile oluje. Prenesite sad taj osećaj u svoj centar i zapamtite ga.

8. Nakon što se meditacija završi, uzmite svoju posudu sa vodom i prelijte je preko ruku, dopuštajući da voda prožeta zahvalnošću prodre u vaše pore.

Vaš ritual je sada završen. Srećan mlad Mesec u znaku Bika!

Izvor: Sensa.hr