Ova predivna i aromatična biljka možda već raste u vašoj kuhinji ili na terasi. Poznata je po svojim mnogobrojnim dobrobitima ali i kao biljka za koju se veruje da donosi novac u vaš novčanik. Oduvek je postojalo verovanje da je ruzmarin čudesna biiljkai prava amajlija koja donosi sreću, štiti od negativnih energija i privlači bogatstvo. Ruzmarin se gajio još u 9. veku u kraljevskom vrtu Karla Velikog, koji je verovao u njegova magična svojstva. Dakle – ova biljka donosi novac u vaš novčanik!

Probajte da stavite grančicu ruzmarina u novčanik. Možda zvuči čudno, ali mnogi veruju da ovaj mali gest može da napravi veliku finansijsku razliku. A ako ste skeptični, zašto ne biste pokušali? Šta imate da izgubite? Možda ćete sledeći put kada krenete u kupovinu primetiti da vaš novčanik nikada nije prazan. I ako ne zbog ruzmarina, onda zbog vaše odluke da verujete u moć prirode i malo magije.

Ruzmarin je zimzelena, žbunasta biljka koja pripada porodici usnatica i potiče sa područja Sredozemlja. Njegove grane su ukrašene nežnim cvetovima raznih boja, od bledo plave do skoro bele. Ruzmarin je bogat esencijalnim uljem, čiji sastav može da varira u zavisnosti od područja gajenja, sezone i zemljišta. Kao mediteranskoj biljci, potrebno joj je mnogo sunca i toplote za optimalan razvoj.

Zanimljivo je da je ruzmarin oduvek povezan sa ljubavlju. U staroj Grčkoj se verovalo da njegov miris oslobađa duh, dozvoljavajući ljubavi da prožme telo. Ruzmarin je tradicionalno bio posvećen Afroditi, boginji ljubavi. Pored toga, ruzmarin je za Rimljane bio simbol regeneracije, nestalnosti i podmlađivanja.

Možda će vas zanimati i kako da gajite ruzmarin u kući ove zime.

BONUS VIDEO: