Prema feng šuiju postoji mnogo tehnika i alata za koje se smatra da mogu pomoći u odbacivanje negativne i privlačenju dobre energije. Primena feng šui filozofije na nešto tako jednostavno kao što je vaš novčanik može biti dovoljna da povećate svoje obilje - smatraju stručnjaci za feng šui.

Evo kako treba da očistite i sredite novčanik da biste imali više novca:

Korak 1: Očistite ga - Za početak, izvucite sve što je unutra. Zatim obrišite ceo novčanik peškirom ili krpom koja je malo vlažna. Obično možete koristiti samo toplu vodu, ali dodatno možete dodati i malo eteričnih ulja u vodu (na primer žalfije) kako biste dodatno podstakli dobru energiju.

Korak 2: Bacite sve što vam ne treba - Sve račune, papiriće, nepotrebne vizit karte, priznanice koje vam ne trebaju, sve ovo izbacite iz novčanika jer odboija obilje. U novčanik stavite samo ono što je neophodno da bude unutra. Ova vrsta nereda može izazvati preopterećenje, čak i ako to ne shvatate. Bićete zapanjeni koliko više uživate u otvaranju novčanika kada je pojednostavljen.

Korak 3: Pravilno poređajte novčanice - Ne zaboravite i na svoj fizički novac. Ispravite novčanice, poređajte ih po vrednosti i trudite se da uvek budu uredno složene. U feng šuiju, sve – uključujući novac – je energija u svom najosnovnijem obliku, tako da što bolje tretirate svoj novac, to ćete ga više imati.

Korak 4: Dobro postupajte sa svojim novčanikom - Kada završite sa pregledavanjem novčanika, nemojte ga samo baciti u torbu koja je pretrpana. Budite zahvalni na svom novčaniku i obilju koje on predstavlja i obećajte sebi da ćete ga održavati organizovanim. Neki praktičari kažu da treba izabrati novčanik na osnovu srećnih boja u feng šuiju , ali mislim da je mnogo važnije imati onaj koji odgovara vašim potrebama i održavate ga čistim i sređenim.

Korak 5: Učinite ga magičnijim - Dopunite svoj novčanik dozom pozitivnosti. Možda ćete želeti da napišete nekoliko namera na malu karticu za beleške ili da koristite zakon privlačenja i možete sebi da napišete ček za bilo koju sumu novca koju želite da dobijete i da je bezbedno čuvate u novčaniku.

Izvor: Sensa