Kako da znate da li se nekome dopadate? Najčešće su to pozivi za izlazak, slanje poruka, iznenađenja, dodiri, naklonost... Ali jednu stvar ako primetite, to će biti znak da muškarac želi da bude sa vama.

Psiholog i terapeut za parove Dragana Penco, autorka kanala "Veze i bezveze", otkriva koji je to interesantan znak da mu se dopadate.

"Kada se dopadnemo nekom muškarcu, on postaje "mekši" prema nama. U sebi nosimo dva principa, muški i ženski. Muški princip je tvrđi (snaga i racio), dok je ženski princip negujući. Kada se dopadamo nekom muškarcu, on kao da uđe u taj ženski princip, više nego uobičajeno. Postaje nežniji, strpljiviji, tolerantniji, ima potrebu da nas neguje, da sluša šta pričamo, da nas pazi - to je zaista ženski princip." - objašnjava psiholog.

Dragana Penco napominje da čak i muškaci koji važe za "mačo" muškarce, postaju izuzetno nežniji, pristupačniji, otvoreniji.

"Kada primetite da se muškarac promenio u vašem društvu, da je postao nežniji prema vama nego uobičajeno, to može nešto da znači. Ovo može biti interesantan znak da se nekome dopadate - da se prema vama ponaša lepše, pažljivije i nežnije nego prema ljudima u svojoj okolini.

Postoje muškarci koji su takvi inače, ali psiholog ističe da se čak i kod njih ovaj ulazak u žensku stranu još više produbljuje.

Dragana Penco je diplomirani psiholog - savetnik sa diplomom Londonskog instituta. Na njenom Yotube kanalu "Veze i one bezveze" možete pronaći brojne korisne i praktične psihološke savete koji pomažu da unapredite ljubavni život, rešite određene probleme u odnosu i kreirate kvalitetnu i zdravu vezu. Dragana je i REBT terapeut, KBT terapeut, obučena za terapiju parova i seksualnu terapiju. Trenutno je usred pisanja diplomske teze za dobijanja zvanja psihologa terapeuta na univerzitetu u Bolonji i pod supervizijom. Suvlasnik je "Centra za veze i odnose Penco". 

Izvor: Sensa