Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRE SPAVANJA URADITE OVO I PRIVUCITE NOVAC U SVOJ ŽIVOT: Poštujte 5 pravila - uskoro vas očekujte finansijsko obilje!

Odbacivanje negativnog stava prema novcu je veliki korak do bogatstva! Evo kojih 5 pravila pomažu da privučete finansijko obilje u svoj život...

 Kako da privučete novac. Izvor: Shutterstock

Da li često razmišljate kako poboljšati finansijsku situaciju i povećati novčan eprihode? Koliko vam se puta dogodilo da imate izvanrednu biznis ideju, a da ona nije prošla onako kako ste očekivali? Možemo se truditi i raditi, ali moramo prvenstveno promeniti odnos prema novcu. To nisu samo brojke, novac je energija.

Pročitajte još

Kako zauzeti stav prema novcu kako bi se priliv novca povećao? Isprobajte sledećih 5 načina:

1. Odredite svoj lični stav prema novcu

Ovde je važno identifikovati sve unutrašnje strahove, blokade koji ograničavaju uverenja i zadržavaju vas u "razmišljanju siromaštva". Uradite jendostavnu vežbu - zatvorite oči i zamislite novac kao nekakvu asocijaciju. Pogledajte šta je to, kakva osećanja izaziva u vama, šta želite da uradite sa njim?

Često, čak i u ovoj jednostavnoj fazi, osoba može otkriti da novac izaziva strah, sumnje, pojavljuju se unutrašnja uverenja da je "zaraditi veliki novac nemoguće " ili "veliki novac je i velika odgovornost". Ako se tokom vežbe vizualizacije pojave ograničavajući stavovi i uverenja, važno je raditi na njima, jer oni u velikoj meri utiču na naš život i novčanu situaciju.

2. Oslobodite se negativnih osećanja: zavisti, ogorčenosti, besa, ljutnje...

Destruktivna osećanja oduzimaju mnogo snage i energije. Kada dugo u sebi nosimo osećaj ozlojeđenosti, ostajemo zarobljeni u prošlosti. To nas posebno sprečava da se razvijamo i aktiviramo u ostvarenju novih ciljeva. Zavist vas tera da trošite energiju pokušavajući da živite tuđi život, oponašate nekoga i dovodi do emocionalno depresivnog stanja. Sve ovo ne doprinosi privlačenju resursa u naš život, uključujući i novac, već samo otežava.

3. Razvijajte kvalitetnu komunikaciju sa ljudima

Komunikacija je takođe energija, a reči koje izgovaramo i slušamo mogu mnogo uticati na našu psihu i mentalno stanje. Smanjite komunikaciju sa toksičnim ljudima, sa onima koji vas nikada ne podržavaju i uvek kritikuju vaše aktivnosti. Okružite s epozitivnim ljudima koji vas bodre i motivišu, podstiču vas da se razvijate i rastete. To su ljudi koji sa vama dele iskustvo - povezuju se sa vama na dubljem nivou i možete od njih nešto i naučiti.

Saznajte i...

4. Moć zahvalnosti.

Većinu vremena tokom života fokusiramo se na negativne misli i osećanja. Provodimo mnogo vremena razmišljajući o tome šta ne uspevamo, koliko smo loši i sa kakvim problemima se suočavamo. Da bi se ovo izbeglo, potrebno je zadržati pažnju na svemu dobrom što posedujemo. Šta je to što već imate, koji ciljevi su postignuti, šta radite dobro - odgovorite na ova pitanja i shvatićete da postoji puno stvari na kojima možet biti zahvalni. Kako biste vežbali zahvalnost možete voditi dnevnik zahvalnosti. Svako veče pre spavanja zapišite na čemu ste zahvalni u prethodnom danu. Zahvalite se Bogu i svemu oko vas što je dobro i pozitivno.

5. Budite spremni da primite novac koji će doći u vaš život

Ponekad želimo nešto jako, ali jednostavno nismo spremni za to. Pošto će nove prilike zahtevati nova rešenja, možda ćete morati da promenite nešto u svom životu, moraćete da uložite više truda. Ipak, važno je da ne pogubite sebe i ostanete svoji, verni svojoj pravoj prirodi. Napravite analizu i plan koje navike ćete sa dolaskom novca izbaciti, a šta ćete novo i pozitivno usvojiti. Menjajte se sa tokom života i nikada se ne plašite promena.

Izabrano za vas...

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj