Ukoliko se pitate zašto nemate bogatstvo, možda je odgovor u vašem novčaniku. Možda ste se i nasmejali, prema nekim starim verovanima i feng šuiju, vaš odnos prema novcu je veoma važan. Ne treba da opsesivno volite pare, samo prema njima treba lepo da se ophodite. Proverite da li nešto radite kako ne treba:

  1. Nije nimalo svejedno jesu li novčanice u vašem novčaniku uredno složene ili zgužvane i nemarno nagurane. Neuredan novčanik blokira protok pozitivne energije, a samim tim unosi nered u vaše finansije. Pa ako želite da privučete obilje u život, neka vam novčanik bude uredan, a novčanice pažljivo složene. Novac morate poštovati ako želite da vam i dalje dolazi.
  2.  Postoji još nešto na što bi trebali pripaziti, a to je na nikada u novčaniku ne nosite neplaćene račune pa čak ni one koje ste platili. Naime, to privlači energiju plaćanja u vaš život, pa ćete morati da dajete novac za nešto.
  3. Takođe, u novčaniku držite samo novac i bankovne kartice, sve ostalo nosite u nečemu drugome. Važno je da u njemu imate uvek malo više novca nego što ste planirali. To priziva još bolje finansije u vaš život, a i znate kako se kaže "od viška glava ne boli".
  4. I još nešto. Nije svejedno jeste li kupili novčanik sami ili ga dobili na poklon. Preporuka je da sami izaberete i kupite novčanik kako biste ga voleli i rado svoj novac držali u njemu. Svakako izbegavajte da kupujete već korišćene novčanike jer nikada ne znate kakvog je vlasnika imao, te kakvu energiju donosi sa sobom - dobru ili lošu, piše Atma.

  5.  A prema feng šuiju, i boja novčanika je važna:
  • Crven novčanik: za ljude čiji element vatra ili zemlja (kod vode i metala slabije deluje), od davnina je poznato da ova boja privlači bogatstvo i obilje, a brzo neutrališe negativnu energiju.
  • Tamnoplavi novčanik: za ljude čiji je element drvo ili voda; ova boja simbolizuje obilje, a nije za ljude rođene u elementu vatre ili metala.
  • Crni novčanik: za ljude čiji je element drvo ili voda, u crnom novčaniku treba da držite novac ako želite da prizovete blagostanje u život.
  • Braon novčanik: za ljude čiji je element zemlja ili metal; ova boja donosi bogatstvo i najčešća je među novčanicima, ali ne bi trebalo da je imaju ljudi rođeni u elementu vatre ili vode.
  • Zeleni novčanik: za ljude čiji je element drvo ili vatra – ta boja je odličan izbor ako želite novi finansijski početak, bez obzira na prošlost.
shutterstock_1735047065(1).jpg
Shutterstock Kako držite novac u novčaniku, toliko ćete para imati

BONUS VIDEO:

kako uštedeti novac Tiktok/lukasbattle

Sensa/Z.A.