Da li ste se ikada zapitali da li je vaša veza postala previše komforna? Čini se da na površini sve funkcioniše dobro, ali duboko u sebi osećate da nešto nedostaje. Možda ćete se zapitati da li vas muškarac sa kojim ste zaista voli. Ovo su 3 znaka koja pokazuju da je muškarcu prijatno sa vama, ali da nije zaljubljen u vas.

1) U vezi ste iz pogodnosti

Čini se da je sve savršeno i na mestu već dugo vremena. U svemu tome postoji rutina koja vam se uvukla u živote. Kada vas prijatelji pitaju u čemu uživate u vezi, vi im kažete da je to zato što je lako biti s njim.

Ali da li ljubav treba da izgleda ovako? Ili je to rezultat toga što dvoje ljudi uživa u društvu jedno drugog jer im je samo prijatno? Od aktivnosti u koje se vas dvoje upuštate do tema za razgovor  u suštini je svakog dana isto. To je rutina. 

On se ne trudi da stvori posebna sećanja, osim možda ključnih datuma kao što su rođendani ili godišnjice. Trebalo bi da postoji želja kod obe strane da rastete, isprobavate nove stvari i postajete bliži jedno drugom, umesto da dozvolite da veza stagnira.

2) On odlaže razgovore o budućem planiranju

Razlog zašto je ovaj znak lako prevideti je taj što će on davati nejasne predloge za buduće planiranje, poput razgovora o tome gde da se smestite. 

Ako je vaš partner zaista zainteresovan za planiranje budućnosti, on bi seo i pažljivo razgovarao o tome da provedete ostatak života zajedno. Govorilo bi se o planiranju porodice, mogućnosti zajedničkog useljenja i upravljanju finansijama.

Možda ćete biti sigurni da on s vremena na vreme pokreće temu budućeg planiranja, ali ako je tako već neko vreme, vaš muškarac će možda biti više zainteresovan da stvari zadrži status kvo umesto da odnos podigne na viši nivo.

A ova želja da ostanete na ovom komfornom nivou je snažan pokazatelj da vas vaš muškarac ne voli. Nije voljan da prolazi kroz teške razgovore, potencijalne izazove i teme svađe jer jednostavno nema interesovanja.

3) Postoji minimalan napor kada je u pitanju rešavanje sukoba

Kada se posvađate, da li se brzo izvinjava? Iako ovo može izgledati kao dobra stvar na površini, on želi da brzo stavi ovu stvar ispod tepiha umesto da se zaista bavi osnovnim problemima.

Kada se problem ponovo pojavi, ishod je verovatno isti. Brzo će se izviniti ili će pokušati da izbegne dalju diskusiju na tu temu tako što će promeniti temu.

Ako primetite ovo, vaš muškarac verovatno ima prednost da zadrži mir, umesto da se bavi problemima kako bi ojačao vezu.

Konflikti su neprijatni, ne samo zbog negativnih emocija koje izazivaju, već i zbog naknadnih razgovora. Teraju nas da budemo ranjivi, da pokažemo ko smo zaista i da se krećemo po temama koje mogu biti neprijatne.

Postoji rizik da čak i izgubimo osobu na kraju. Ali istinski voleti nekoga podrazumeva da ga volite onakvog kakav jeste, mana i svega toga. Možda postoje neke nepomirljive razlike, ali na vama dvoje je da odlučite kuda ćete krenuti, piše sajt Hack Spirit.

Saznajte koje stvari pokazuju da je partneru dosadno sa vama u vezi.

BONUS VIDEO:

REČ PSIHOTERAPEUTA O IZBORU PARTNERA: To je složena stvar! Evo šta vam treba za stabilnu vezu Kurir televizija

 Sensa/A.S.