U vezi nije uvek lako dešifrovati šta partner oseća. Ponekad ne izgovaraju naglas, ali to pokazuju kroz svoje ponašanje. Postoje uobičajeni znaci koji vas mogu upozoriti.

Smanjena komunikacija

Komunikacija je gorivo koje održava rad motora. Šta se dešava kada to gorivo počne da se smanjuje? Ili još gore, skoro da i ne postoji? E, tu kreću nevolje. Jedan od najčešćih znakova da se osoba oseća dosadno u vezi je oštar pad komunikacije.

Ne radi se samo o kvantitetu već i o kvalitetu razgovora. Možda izgleda nezainteresovano za diskusije, odgovara kratkim odgovorima ili izbegava duboke priče.

To je njen način da pokaže da gubi interesovanje i da joj je, iskreno, dosadno. Zapamtite, otvorena komunikacija je ključna u svakoj vezi. Ako primetite ovu promenu kod svog partnera, možda je vreme za iskren razgovor.

Pojačano druženje

Ovo bi na prvi pogled moglo izgledati pomalo kontraintuitivno. Zar neko kome je dosadno u vezi ne bi trebalo da se povuče i postane manje društven? Evo preokreta: nije uvek tako. Često, kada je osobi dosadno u vezi, ona bi zapravo mogla postati društvenija. Možda počne da provodi više vremena sa svojim prijateljima ili se bavi novim hobijima i aktivnostima. Jer traži uzbuđenje koje ne dobija od svoje veze.

Manje fizičke intimnosti

Fizička intimnost je više od samog vođenja ljubavi. Radi se o malim gestovima naklonosti – nežnom dodiru, toplom zagrljaju ili poljupcu. Kada je osobi dosadno u vezi, mogla bi se povući od ovih činova intimnosti. To nije nužno iz inata ili ljutnje, već više kao podsvesna reakcija na njeno osećanje nezadovoljstva. 

akle, ako primetite da se vaš partner povlači od fizičkog dodira ili pokazuje manje interesovanja za intimnost, to bi mogao biti znak da smatra da je veza monotona. Bitno je da se ovim problemom pozabavite što pre.

Nedostatak entuzijazma za zajedničke aktivnosti

Sećate se onih aktivnosti koje ste oboje voleli da radite zajedno? Bilo da se radi o kuvanju, planinarenju ili gledanju omiljenih TV emisija. Ako počne da pokazuje manje entuzijazma za ove zajedničke aktivnosti, to bi mogao biti znak da vam je dosadno u vezi.

Kao da su uzbuđenje i radost nekako nestali. I ne radi se samo o tome da partner ne želi da se bavi ovim aktivnostima, već i da pokazuje malo interesovanja kada ih vi zapravo radite.

Zajedničke aktivnosti su odličan način za jačanje veza, ali kada jedan partner izgubi interesovanje, to može pogoršati odnos. Zajednička iskustva su ono što čini naš svet bogatijim i značajnijim.

Povećana kritika

Kritika je deo svake veze. To je prirodno, a ponekad čak i neophodno za rast. Ali kada postane preterano, to može biti znak dubljih problema.Ako vaš partner počne češće da vas kritikuje, ili ako kritika čini više oštra nego konstruktivna, možda indirektno izražava svoju dosadu ili nezadovoljstvo. Žene češće izražavaju svoje frustracije preko indirektnih kanala kada im je dosadno u vezi. Kao da pokušavaju da prenesu svoja osećanja, a da direktno ne kažu: „Dosadno mi je“.

Rasejanost

Kada je osobi dosadno, njen um ima tendenciju da odluta. Možda izgleda rasejano tokom razgovora ili kada provodite vreme zajedno. Možda se oseća kao da je fizički prisutna, ali je mentalno negde drugde. Ovo ponašanje može biti njen način da se izbori sa monotonijom koju oseća u vezi.

Dakle, ako smatrate da je vaš partner često nije u potpunosti prisutan, to je znak da nešto nije u redu. I ključno je da se ovim pozabavite što ranije.

Ne planira budućnost

Planiranje za budućnost je jasan znak posvećenosti i interesovanja za vezu . To pokazuje da ste uzbuđeni zbog onoga što dolazi. Ali kada je osobi dosadno, mogla bi uopšte prestati da priča o budućnosti. Kao da izbegava pomisao da provede više vremena u vezi nego što je potrebno.

Ova promena može biti suptilna. To bi moglo biti jednostavno kao da ne planirate svoj sledeći zajednički odmor ili izbegavate razgovore o budućim planovima.To je sirov i iskren signal da možda ne vidi budućnost u vezi jer je izgubila interesovanje, piše sajt Hack Spirit.

Saznajte kako da razlikujete ljubav od navike u vezi.

BONUS VIDEO:

REČ PSIHOTERAPEUTA O IZBORU PARTNERA: To je složena stvar! Evo šta vam treba za stabilnu vezu Kurir televizija

Sensa/A.S.