Srodne duše nisu samo osobe u koje se zaljubite- svoju srodnu dušu možete pronaći i u prijatelju. To je neko s kojim ćete ostvariti retko dragocenu vezu, jaču od najbližeg krvnog srodstva. Jer vi ste jedno drugo izabrali da volite, cenite, poštujete, da se smejete i radujete,ali da tugujete i patite. Kako da otkrijete da ste pronašlli srodnu dušu u prijatelju? Evo 10 znakova koji ukazuju na to:

1. Nema osuđivanja

Svako greši i svako ima prošlost. Pravo prijateljstvo je mesto gde nema mesta osuđivanju zbog grešaka koje pravite ili odluka koje donosite. Ona će vam prva reći istinu u lice. Čak I kada je ljuta na vas, neće vas ostaviti na cedilu.

2. Prva da priskoči u pomoć

Znate da je uvek tu za vas. Ako ikada upadnete u nevolju, ona vam prva padne na pamet da je pozovete jer znate da vas nikada neće osuđivati

3. Delite sve

Ona zna sve o vama i između vas nema tajni. Postoje stvari koje ne biste podelili sa svojim partnerom, ali ovaposebna osoba u vašem životu zna sve i ima pristup čak i najudaljenijim pričama iz vašeg života.

Prijateljstvo za ceo život_383442178.jpg
Shutterstock 

4. Deo porodice

Oboje se osećate kao da ste uvek bili deo porodice jedno drugog. Njen dom je vaš dom,njeni roditelji kao da su i vaši. Toliko ste bliski da ponekad zaboravite da niste u krvnom srodstvu.

5. Glas razuma

Generalno, teško je reći nekome do koga nam je stalo da greši. Bojimo se da bi naše reči mogle biti shvaćene kao uvreda, ali ipak istinu treba preneti i u tim trenucima vaš prijatelj igra anđela. Pošto nema skrivene planove i sve što želi je vaša dobrobit, vi joj verujete kada nešto mora da vam kaže. Kritikuje, kaže da niste u pravu…

6. Stalna podrška

Prijateljstvo se ne odnosi na to sa kim provodite najviše vremena već ko je stalno uz vas i podržava vas da postignete svoje ciljeve. Ona će vam prva čestitati bez obzira na to koliko su vaša dostignuća velika ili mala. U teškim vremenima kada sumnjate u sebe njena podrška igraju veliku ulogu u podizanju vašeg duha.

7. Ništa vas ne može razdvojiti

Svađe i nesporazumi su neizbežni, ali nema šanse da vas to razdvoji, uvek ćete se pomiriti posle svađe.

8. Život bez njih izgleda nemoguće

Navikli ste na čudne razgovore koje vodite na jeziku koji samo vi razumete I na dopisivanja do kasno unoć. Sa njima delite najlepše uspomene, najbolji smeh, najbolje avanture i sve najbolje trenutke. Ne biste ih menjali ni za šta. Oni su razlog za vašu sreću i razlog za vaš osmeh.

9. Mala ljubomora

Svaki put kada neko pokuša da se približi vašem prijatelju, na vašem licu se pojavi tračak ljubomore, oni su jednostavno nešto što niste spremni da podelite. Ali uprkos svemu, duboko u sebi znate da ste im na vrhu liste i da vas ništa ili niko nikada ne može zameniti.

10. Nedostajanje

Kada nista zajedno, mnogo vam fali. Čak se i na nekim zabavama ili skupovima stalno pitate kako bi bilo da je ona tu.

 Izvor: Sensa