Antoan de Sent Egziperi, autor meastralnog "Malog princa", napisao je svoju molitvu, kako mnogi veruju u jednom od najtežih trenutaka svog života. U njoj su reči koje nas podsećaju na prave vrednosti, na ono na čemu zaista treba da budemo zahvalni i šta je to što nas u životu drži živim. Pročitajte molitvu Antoana de Sent Egziperija, verujemo da će pogoditi i vaše srce:

"Gospode, ne tražim čuda i fatamorgane, nego snagu svakog dana. Nauči me umetnosti malih koraka. Učini me pažljivim i snalažljivim da u šarenilu svakodnevice zastanem na vreme na otkrićima i iskustvima koja su me oduševila.

Nauči me kako da pravilno upravljam vremenom svog života. Daj mi suptilan njuh da razlikujem primarno od sekundarnog.

Tražim snagu uzdržavanja i mere da ne lepršam i klizim kroz život, već da razumno planiram tok dana, da vidim vrhove i daljine, i bar ponekad nađem vremena da uživam u umetnosti.

Pomozite mi da shvatim da snovi ne mogu pomoći. Nema snova o prošlosti, nema snova o budućnosti. Pomozi mi da budem ovde i sada, i da uzmem ovaj minut kao najvažniji.

Sačuvaj me od naivnog uverenja da sve u životu treba da bude glatko. Daj mi jasno razumevanje da su teškoće, porazi, padovi i neuspesi samo prirodni deo života, zahvaljujući kojem rastemo i sazrevamo.

Podseti me da se srce često prepire sa razumom.

Pošalji mi u pravo vreme nekoga ko ima hrabrosti da mi kaže istinu, ali da je kaže u ljubavi!

Znam da se mnogi problemi rešavaju ako se ništa ne uradi, zato me nauči strpljenju.

Znaš koliko nam je potrebno prijateljstvo. Neka budem dostojan ovog najlepšeg i najnežnijeg dara sudbine.

Daj mi bogatu maštu, da u pravom trenutku, u pravo vreme, na pravom mestu, ćutke ili govoreći, dam nekome potrebnu toplinu.

Napravi od mene čoveka koji zna da dopre do onih koji su zaista na dnu. Sačuvaj me od straha da ću nešto propustiti u životu.

Ne daj mi ono što želim za sebe, već ono što mi je zaista potrebno. Nauči me umetnosti malih koraka."

Izvor: Sensa