U trenucima kada se nosite sa određenim problemom koji vas muči, pokušajte da dobijete odgovor tako što ćete se povezati sa svojim unutrašnjim bićem. Evo na koji način:

Pronađite mirno mesto. Desnu ruku stavite na srce, a levu preko nje tako da se palčevi lagano dodiruju. Odvojite nekoliko trenutaka i sedite uspravno, držite ruke u pomenutom položaju i duboko dišite pet do deset minuta. Osetićete srž vašeg bića.

Ne dozvolite da do vas dopru misli sa kojima ćete uskoro morati da se suočite. Samo ostanite u tom stanju tišine. Pronađite centralnu srž svog bića, srce, i ostanite u ovom miru potpune čistoće pet do deset minuta. Ovo je veoma značajan trenutak jer pod uticajem straha, neravnoteže, pod stresom, sigurno ne možete da donosite odluke. Treba da uđete u prostor mira gde ćete pronaći jasnoću, i tu počinje vaša radost, pomažući vam da otkrijete odgovore na svoja unutrašnja pitanja.

Sledeći korak:

Formulišite svoje pitanje, ono koje vas trenutno muči. Počnite da postavljate sebi pitanje i formulišite ga pažljivo, što jasnije. Ako nije dovoljno jasno, nastavite da pitate. Kada postavljate pitanje naglas, obraćajte se sebi kao da se pričate sa najboljim prijateljem. Izgovorite pitanje i slušajte svoj glas dok govorite, jer ćete osetiti da se odgovor već formira u samom pitanju. Odgovor će se naći u vašem srcu dok postavljate pitanje.

Izvor: Sensa /Marta Pirnar Tittle