Kako posmatrate svoje probleme? Da li prvo preuveličavate stvari i dozvoljavate da vas prevlada strah, ili se fokusirate na nešto ključno?

Ovaj test ličnosti u sebi skriva dve slike - leptira i dva lica muškaraca sa strane krila. Samo mali procenat ljudi pro primeti muškarce, a evo šta to znači:

Ako ste prvo videli leptira, kao i većina ljudi, to znači da problem prvo vidite kao nešto veliko, teško, nešto što ne znate kako da rešite. U ovakvim situacijama dolazi do panike, napetosti, mislite da je pred vama nepremostiv izazov.

Ovakav vid posmatranja problema sprečava vas da zavirite u srž, u dubinu i odlaže pronalazak rešenja. Ukoliko ste imali ovakav rezultat, to može značiti i da ste preopterećni problemima koji vam se događaju. Pokušajte da udahnete duboko, posmatrate situaciju iz više uglova, zatražite savet, pa tek onda delujete.

Ako ste prvo primetili lica muškaraca, to znači da životne probleme posmatrate kao izazove kojih se ne plašite, već ih analizirate, verujete u svoju sposobnost i lakše pronalazite rešenje, Često su ovo optimistični ljudi, bez straha, oni koji znaju kako na miran i staložen način prevazići svaku prepreku. Čak i kada ne uspeju,oni ovaj neuspeh smatraju lekcijom.

Izvor: Sensa