Da li vam se čini da je sreća neuhvatljiva, kao talas koji dođe i isto tako brzo ode? Ali nije tako. Sreća jeste dostižna svakome od nas, samo treba da je prepoznamo. Dok smo u potrazi za tim nekim pojmom sreće, često usput ne primetimo mnoge sjajne stvari koje nam se dešavaju, jer ih smatramo sitnicima. Ali svaka sitnica se računa! Donosimo vam 5 načina na koje možete da uhvatite svoj "talas sreće" i da promenite svoj život nabolje

1. Slušajte samo dobre vesti

Pratite li vesti, šta se dešava u svetu? Ako je odgovor da, razmislite i iskreno kažite - da li vam je to zaista potrebno? Da li vam zaista toliko znači koliko je pao dolar, gde se ratuje, kakva elementarna nepogoda se desila u Južnoj Americi? Ovakve vesti vam samo oduzimaju energiju i uznemiravaju vas. Birajte samo dobre vesti! U vašoj je moći da promenite kanal ili izađete sa sajta kako biste sprečili loše vesti u svom životu.

2. Probudite dete u sebi

Pogledajte kako se ponašaju deca. Ona su bezbrižna, slobodna, smeju se kada im se smeje, plaču kada im se plače, igraju se, istražuju, ne plaše se ničega... Sa interesovanjem i uzbuđenjem ulaze svaki novi dan. Pokušajte i vi da se ponašate kao dete. Počnite da pokazujete isto tako veliko interesovanje za život. Zamislite da je sve što vidite kao da prvi put vidite. Dozvolite sebi da budete slobodni, bez stega, bez razmišljanja „šta bi bilo“, šta će drugi reći

3. Obratite pažnju na dobre znakove

Ujutro ste se zaglavili u saobraćaju, ukrali su vam novčanik, iznervirao vas je kolega, napravili ste grešku, rekli ste nešto što niste želeli... Pokušajte da zaboravite na to. Setite se nepoznatog prolaznika koji vam se osmehnuo, koliko ste popili dobru kafu, kako ste se smejali do suza s koleginicom za vreme pauze, pozvalo vas je dete da vam kaže da je dobilo peticu... Neka ovo bude povod za vašu radost i dobro raspoloženje do kraja dana! Proslavite sve dobre stvari koje vam se dešavaju, koliko god da su male i da se čine beznačajno. Potražite dobre znakove oko sebe, bilo da je to novčić pronađen na ulici ili duga koja se pojavila na nebu posle kiše. Lepota je svuda oko vas, samo je treba prepoznati. Pre spavanja setite se svih dobrih stvari koje su se desile, šta ste novo otkrili u sebi, ali o drugima, koga ste upoznali, šta ste naučili... Ako ovu praksu primenjujete svakog dana, videćete kako se vaš život menja nabolje.

4. Učinite svoj svet boljim mestom

Razmislite: kako svoj svet učiniti boljim, čistijim, ljubaznijim, lepšim? Pomozite komšijama oko selidbe, pozovite roditelje, prijateljicu ili nekoga koga dugo niste videli, kažite mu da mislite na njega... Kupite buketić cveća od bake koja prodaje na ulici... Nosite ceger kada idete u prodavnicu, reciklirajte otpad... Učinite neko dobro delo, koliko god da je malo. Kada ste u dobrim odnosima sa sobom i svetom oko sebe, emitujete harmonično zračenje u svet oko sebe. Pozitivan stav vodi ka uspehu i stvaranju. 

5. Smislite rituale za sreću

To može biti nešto vrlo jednostavno, na primer afirmacija: „Ono što radim donosi mi bogatstvo i izobilje!“ ili „Sada hvatam talas sreće i uspevam u svom poslu.“Ako ovo samo izgovorite, naravno da reči nemaju moć. Potrebno je da u njih zaista verujete i da poštujete zakone privlačenja. To znači da verujete da onako kako radite, tako vam se i vraća. Ako mislite pozitivno, pozitivne stvari se dešavaju. Ako činite dobra dela, dobro će vam se vratit. Glavnu ulogu u svemu tome ima mentalna energija. Pazite na svoje misli, na čistotu svojih mentalnih zračenja i emitovanja! I svaki put kada vam se u glavi jave stari negativni stavovi ( na primer, da niste dovoljno dobri, da je novac loš, da nećete uspeti…) svesno ih promenite u pozitivne!

Izvor: Sensa